Najnovije

SVEŽA ŠIPTARSKA KRV! "VOJSKA KOSOVA" U MISIJI SA SAVEZNICIMA AMERIMA: Odlaze u Irak ili Avganistan!

Komandant tzv.  Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) general-potpukovnik Rahman Rama najavio je da će do 2021. godine tzv. Vojska Kosova prvi put biti u vojnoj misiji zajedno sa američkom vojskom.

Vojska Kosova mksf-ks.org

U izjavi za RTK-a, naglasio je da će četa tzv. kosovske vojske biti u misiji u Iraku ili Avganistanu i da će to biti veliko dostignuće.

- Kažem sa punim uverenjem da cće kosovski vojnici, zajedno sa Ajovskom nacionalnom gardom, biti na tim mestima u vojnim misijama - izjavio je Rama.

On je odbacio pritužbu da je bilo nepravilnosti tokom sprovođenja konkursa za prijem novih kadeta u vojsku, prenosi Zeri.

Komandant tzv. BSK naglasio je da je usvajanje uredbe o vojnoj strukturi od strane predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija prva faza strukturalnih promena u vojsci koje su predviđene zakonom.

Govoreći o prisustvu na severu Kosova, Rama je kazao da, ako im se naredi, vojnici su spremni da odgovore bez obzira o kom se delu Kosova se radi jer, kako je objasnio, vojska ima obavezu da odbrani zemlju.

Komandant tzv. BSK rekao je da saradnja sa NATO-om i strateškim partnerima raste.

- Saradnja sa NATO-om i strateškim partnerima samo se povećavala. Imamo toliko podrške i toliko ponuda da ponekad čak i nemamo koga da pošaljemo. U procesu smo potpisivanja nekih ugovora i sigurno je da ćemo imati sofisticirano naoružanje kao što to imaju zemlje članice NATO-a - rekao je Rama.

Tači odredio novu komandnu strukturu vojske! Više o tome OVDE.

Izvor: kosovoonline.cz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA