Najnovije

RUSI POBESNELI: Američko bombardovanje Sirije će imati ozbiljne posledice! Prekršili sve sporazume, niti su nas obavestili!

Vašington, kršeći sve sporazume i, bez obaveštenja Moskve i Ankare, izveo je vazdušni napad u području Maret-Misrina i Kafer-Haja u provinciji Idlib, saopštio je Centar za mirenje zaraćenih strana.

Jedno od bombardovanja u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako su objasnili u Centru, od šest ujutru 31. avgusta, na inicijatovu Rusije i Turske, sirijska vojska je jednostrano objavila prekid vatre u zoni deeskalacije, o čemu su obavestili predstavnike svih zaraćenih strana. Kako se pretpostavlja, primirje će omogućiti civilima da preko humanitarnih koridora napuste Idlib.

Poslednjih 24 časa avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratnog vazduhoplovstva Sirije prekinule su letove iznad Idliba. Ipak, kako se navodi u Centru, u 15:00 Amerika je izvela vazušni napad koji je izazvao mnogobrojne žrtve i razaranja.

Američka strana je saopštila da je tom prilikom bio uništen „komandni centar Al Kaide“ u Siriji koji je pretio američkim građanima.

„SAD su svojim akcijama stavile pod znak pitanja dalje očuvanje primirja u zoni deeskalacije Idlib, dok su ga same prekršile. Bez obzira na granatiranja oružanih formacija koje su izazvale američki napad, sirijska vojska ostavlja na snagu moratorijum na vođenje borbi“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako su naglasili u resoru, ovakve akcije američke strane izazivaju čuđenje, uzimajući u obzira Vašington optužuje Moskvu i Damask za „neselektivnu upotrebu avijacije“ u Idlibu.

Pročitajte OVDE  sve o ovom napadu.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA