Najnovije

"Vaših zločina u Jasenovcu i Jadovnu gadili su se i Nemci!": Vulin brutalno odgovorio Xrvatima i njihovoj predsednici!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je povodom izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati dali najveći doprinos pobedi nad fašizmom rekao da ona može da laže citav svet, ali da Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvereno i do poslednjeg dana bili uz naciste.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

"Hrvatskih zločina u Jasenovcu i Jadovnu su se gadili i Nemci, a Kolindih laži gadi se svaki antifasista", poručio je Vulin.

On je ocenio da Kitarović još uvek "ne može da se otrezni od pijanstva na proslavi zločinačke akcije Oluja" i da se samo tako može objasniti njena izjava da su Hrvati dali najveći doprinos pobedi nad fašizmom.

"Reći takvu gadost moze samo sledbenik Pavelića koji uživa da se ruga žrtvama ustaških koljača. Antifašistički ustanak u Hrvatskoj je podignut u mestu Srb, i da li moze biti dileme ko ga je podigao", izjavio je Vulin.

On je naglasio da je Nezavisna država Hrvatska stvorena voljom ogromne većine Hrvata, koja je kako je govorio Tuđman "izraz povjesne težnje Hrvata za državom" bila najstrašnija fašistička tvorevina, mesto sa logorom za decu gde je zaklano 20.000 malih Srba, Jevreja i Roma.

"Hrvatska država na svoju sramotu i uzas slobodnog sveta 80 godina kasnije jos uvek ne želi da se odrekne ustaškog režima. Kolinda Grabar Kitarović je polagala vence na grobove ustaša u Blajburgu. Da li su oni bili antifiašistički borci i da li je Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fasišzma", upitao je Vulin.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je ranije danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata.

Vulin podržava kritike Vučića i ohrabruje ga! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA