Najnovije

SEVAJU VARNICE U OPOZICIJI: Đilas misli da mu Sergej krade glasače! Pale i javne prozivke!

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović i lider SZS Dragan Đilas sve manje mogu politički da se slože, a najveći kamen spoticanja su izbori, i to da li će ih PSG bojkotovati ili ne.

Dragan Đilas i Sergej Trifunović (Foto: Jutjub)

Đilas se naročito razbesneo kada je Trifunović napisao: „Ja sam precednik i nisam za bojkot, već mislim da je izlazak ujedinjene opozicije u jednoj ili dve kolone praktičnije rešenje“. NJega je zaplašilo to što će, ako izađe na izbore, Trifunović pokupiti glasače koji bi potencijalno pripadali delu opozicije iz SZS, otkriva izvor.

Skida ga s trona

- Đilas apsolutno strahuje šta će Trifunović da odluči, jer je svestan da se nije odmah priklonio njegovom stavu o bojkotu i da su velike šanse da izađe na izbore. To bi značilo da Trifunović može da pokupi kajmak od devetomesečnih protesta i dobije za sebe sve te glasače koji nemaju jasnu političku opredeljenost, nego glasaju samo protiv aktuelne vlasti. Zbog toga je Đilas pobesneo i Trifunovića uopše ne vidi kao timskog igrača, kao što je to bilo u startu njegove političke karijere, kada mu je pružio zaleđinu. Sad misli da može da ga sruši sa opozicionog trona - kaže izvor.

Pale javne prozivke

Da postoje tenzije i neslaganja među ovim liderima opozicije, može se zaključiti i iz poslednjeg Trifunovićevog tvita, u kom proziva „lidere i promotere bojkota“.

- I dalje ne znam da li ćemo mi ući u bojkot ili ne. Nisam apsolutista i taj stav će se rešiti na nivou organa PSG. Ja samo pitam, kako lidere tako i „promotere“ bojkota: imate li jasnu ideju šta radimo u bojkotu? Koji su nam postupci? Šta je plan? I ne čuh ništa - napisao je Trifunović.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je moguć scenario da Trifunović dobije dobar deo glasača SZS.

- Jasno je da je Đilas taj koji svima nameće ideju bojkota jer on dominira na opozicionoj sceni i ima jake finansijske resurse, pa mu nije ni bitno da li će da uđe u parlament ili ne. Ako bi Sergej izašao na izbore, mogao bi da pokupi dobar deo njegovih glasača, a onda bi bila opasnost da se Đilasova politička opcija raspadne, tako da je logično da mu se ta ideja ne sviđa - kaže Radun.

Propali dogovori DSS i Šapića o koaliciji! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA