Najnovije

ZAHAROVA OPLELA PO UKRAJINI: Oni su ti koji ruše primirje a ne Donjeck i Luganjsk! (FOTO)

Izveštaj specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini pokazuje da Oružane snage Ukrajine narušavaju primirje u Donbasu češće nego Donjecka i Luganska Narodna Republika, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: ria.ru)

„Objavljujem podatke pripremljene na osnovu informacija OEBS-ove posmatračke misije u Ukrajini za kraj jula i sredinu avgusta 2019. godine. Sada ga možete videti i na infografici. To više nije trend, već sistem“, rekla je Zaharova.

Zaharova je objavila infografiku sastavljenu na osnovu izveštaja posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini za period od 31. jula do 18. avgusta 2019. godine. Tokom naznačenog perioda, u situacijama kada je bilo moguće odrediti stranu koja puca, Oružane snage Ukrajine (VSU) prekršile su primirje 1.360 puta, a DNR i LNR za isti period 527 puta. U slučajevima kada je bilo moguće da se odredi strana koja narušava primirje, VSU je otvorio vatru 499 puta, a DNR i LNR 180 puta.

Ukrajinska vojska je 33 puta ometala rad bespilotnih letelica posmatračke misije OEBS-a, a DNR i LNR 16 puta. U izveštaju se ističu i 333 slučaja odsustva vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine na mestima predviđenim za njihovo skladištenje. Kada su u pitanju DNR i LNR, desilo se 145 takvih slučajeva.

Vo vremя intervью Alekseю Venediktovu na «Эhe Moskvы» poobeщala datь materialы o količestve narušeniй ognя v Donbasse...

Posted by Maria Zakharova on Monday, September 9, 2019

„Razgovarali smo o statistici za 2018. godinu, ali smo zatim odlučili da napravimo proračun za sadašnji trenutak, sada već pod novom Vladom u Kijevu“, objasnila je Zaharova.

Natalija Poklonska žestoko odbrusila Amerima! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA