Najnovije

DŽONSON POD PRITISKOM ZBOG SUSPENZIJE PARLAMENTA: Nisam slagao kraljicu! Bićemo spremni za dogovor

Britanski premijer Boris DŽonson izjavio je da nije lagao kraljicu Elizabetu II o suspenziji rada Parlamenta i naglasio da takve tvrdnje "jednostavno nisu istinite".

Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

Britanski list "Independent" navodi da je premijer pod pritiskom da ukine suspenziju Parlamenta pošto se u dokumentima o planovima Vlade u slučaju "Bregzita" bez dogovora pod nazivom operacija "Žuti čekić" ističe da će se zemlja suočiti sa nizom problema.

DŽonson je naglasio da je veoma važno shvatiti da su u objavljenom dokumentu nabrojani problemi u slučaju najgorih dešavanja u vezi sa "Bregzitom" i da su u proteklih nekoliko meseci ubrzane pripreme za izlazak iz EU.

“Pokušavamo da dođemo do dogovora i ja se nadam da će biti ostvaren sa našim evropskim prijateljima 17. ili 18. oktobra. Ali, ukoliko bi došli do 31. oktobra bez dogovora bićemo spremni za Bregzit”, istakao je DŽonson.

Rad britanskog Parlamenta je suspendovan početkom sedmice do 14. oktobra i protivnici ovog poteza smatraju da je osmišljen kako bi omeo njihove pokušaje da kritikuju planove premijera za izlazak iz EU i da mu omogućava da izvrši "Bregzit" bez dogovora 31. oktobra.

Najviši Apelacioni sud u Škotskoj juče je doneo odluku da suspenzija rada Parlamenta nije zakonita, nakon čega su neistomišljenici optužili DŽonsona da je lagao kraljicu o razlozima suspenzije.

Pročitajte OVDE kakav je skandal izbio između Izraela i SAD.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA