Najnovije

POČINJE DIPLOMATSKA OFANZIVA! Vučić dao znak za start, Srbija vadi svoju džoker kartu

Predsednik Srbije stigao je u Vatikan.

Vučić (Foto: predsednik.rs)

- Idem i u Vatikan kod pape da ih molim da ne priznaju Kosovo - rekao je Vučić nedavno novinarima u Beogradu.

Vučić ovom posetom kreće u diplomatsku ofanzivu, koju je ranije najavila premijerka Ana Brnabić, a za sam start pripremio je "džoker kartu" na koju će zaigrati u slučaju da okolnosti to nalažu.

Predsednik Srbije u Vatikan otišao je sa delegacijom u čijoj je pratnji profesor Darko Tanasković, bivši ambasador Srbije pri UNESCO i dugogodišnji ambasador pri svetoj stolici, a dočekali su ga nadbiskup Frančesko Kanalini i monsinjor DŽozef Marfi.

Tanasković je kao ambasador Srbije u Unesko bio direktno uključen u borbu protiv prijema Kosova u Unesko i tu bitku je dobio 2015. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Borba protiv zahteva Prištine, koji je u njeno ime podnela Albanija, podržana od četrdesetak država, intenzivno je trajala više od pola godine i odvijala se u pariskom sedištu Uneska i u sedištima drugih međunarodnih organizacija.

Saveznici Albanije, među kojima su najangažovaniji u besomučnom lobiranju svim sredstvima bili SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Saudijska Arabija, Austrija, Turska, Slovenija i još desetak zemalja, nastojali su da stvore atmosferu svršenog čina, ali srpsku delegaciju na čelu sa Tanaskovićem to nije obeshrabrilo.

Devetog novembar 2015. godine na zasedanju Generalne konferencije Uneska odbijen je zahtev Kosova za prijem u tu Organizaciju.

Šta opozicija planira dan posle bojkota izbora pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA