Najnovije

DEMOKRATE KONAČNO PRELOMILE: Bojkotujemo izbore!

Demokratska stranka je na današnjem zasedanju Glavnog odbora apsolutnom većinom donela odluku da neće učestvovati na izborima, ali da će nastaviti aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje "slobodnih i poštenih izbora, kao i komunikacije sa Evropskim parlamentom, međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove".

Zoran Lutovac (Foto: Jutjub)

- S obzirom da ne postoje elementarni uslovi za slobodne i poštene izbore, da vlast nije ispunila nijedan zajednički zahtev opozicije i nije prihvatila nijedan od predloga grupe nezavisnih stručnjaka, niti je pokazala bilo kakvu iskrenu nameru za suštinskim promenama, okolnosti u kojima su nemogući izbori, Demokratska stranka-ujedinjena neće učestvovati na izborima - odlučeno je na GO DS.

Zatvoreni deo sednice završen je nakon više od četiri sata.

U ovim trenucima počinje konstitutivna sednica ujedinjene Demokratske stranke, na koju je stigao predsednik SDS Boris Tadić i predsednik ZZS Nebojša Zelenović.

Na ovoj konstitutivnoj sednici će biti reči o daljim smernicama u zajedničkom delovanju. Biće prisutni članovi GO sve tri stranke, ali se neće birati članovi stranačkih organa, iako je u pitanju konstitutivna sednica.

Predsednik DS-a Zorna Lutovac je na početku sednice Glavnog odbora stranke ocenio da ne postoje uslovi za slobodne izbore i pozvao na bojkot izbora.

On je rekao da aktuelna vlast intenzivnom medijskom kampanjom, koje se, kao tvrdi, čvrsto pretvara u hajku, uzurpacijom institucija i suspenzijom prava, ne ostavlja prostor za drugačiji odgovor od bojkota.

- Bojkot kao sredstvo nije sam sebi cilj, već delotvorno sredstvo pritiska - rekao je Lutovac.

Pročitajte OVDE  dramatično upozorenje generala Lazarevića.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA