Najnovije

NEZNANJE ILI MANIPULACIJA ISTORIJSKIM ČINJENICAMA? Ovo je novi gaf Kolinde Grabar Kitarović o kome bruji Hrvatska!

"Moja šefica kabineta je Zagorka i ona uvek insistira da se dolazi ne samo na Festival, već i da se što više posećcuje Zagorje. I zato ćemo je danas staviti u središte pozornosti i da otpevate onu prekrasnu popevku ''Došel bum doma sel si bum pod brajde'', koju smo pevali s vojnicima u Avganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smela pominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojom domovina spi, sve ono što je izražavalo domoljublje", rekla je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović (Foto. predsjednica. hr)

Ipak, pesma "Došel bum doma (Pod brajde)" Rajka Sudoholcana, koji je autor muzike, teksta i jedan od aranžera, nastala je, prema podacima hrvatske Službe zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) 2000. godine.

To je poslednji slučaj manipulacije istorijskim činjenicama predsednice Grabar Kitarović.

"Bilo da je reč o pozdravu ''Za dom spremni'', nazivanju ustaških prebega u Južnu Ameriku domoljubima, guranju tadašnje Jugoslavije u zemlje iza ''gvozdene zavese'', detinjstvu bez više vrsta jogurta - odnos predsednice prema prošlosti svodi se na besramno manipulisanje utvrđenim istorijskim činjenicama. I to uglavnom, u svrsi stvaranja paćeničkog narativa o hrvatskom društvu u vreme Jugoslavije".

NATO zauzima strateške lokacije po CG i povezuje svoje baze! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA