Najnovije

SVE ŠTO SE DEŠAVA U SIRIJI IZREŽIRANO JE RANIJE OD OVIH TERORISTA: Predsednik Egipta progovorio!

Egipatski predsednik Abdel-Fatah El-Sisi rekao je u subotu na konferenciji u Kairu da su događaje koji su doveli do rata u Siriji planirale terorističke organizacije koje su pokušale da unište zemlju, prenela je Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Egipatski predsednik Abdel-Fatah El-Sisi (Foto: sis.gov. eg)

Prema SANA, Sisi je te komentare izneo tokom Nacionalne konferencije za mlade, pod nazivom „Ocenjivanje lokalnog i regionalnog iskustva u borbi protiv terorizma“.

Egipatski predsednik je navodno rekao prisutnima da se terorizam koristi za postizanje političkih ciljeva daleko od međunarodnog legitimiteta. Sisi je posebno istakao kako se terorizam koristi za ciljanje i uništavanje zemalja Sirije i Libije. Naglasio je da konvencionalni rat ne može uništiti državu, ali terorizam to može učiniti.

Sisi je rekao da se bez postojanja sponzora koji usvajaju i podržavaju terorizam ovaj fenomen ne bi proširio i uspeo na takav način.

"Fenomen međunarodnog terorizma je čudovište koje je postalo van kontrole onih koji su ga pokrenuli", zaključio je egipatski predsednik.

Dok se Sisi i Asad nisu zvanično sastali, diplomatski odnosi Sirije i Egipta bili su jaki od trenutka kada je egipatski lider preuzeo dužnost. Egipat je odigrao veliku ulogu u zalaganju i promociji mirnog rešenja u Siriji, jer je Sisi dozvolio da se u njegovoj zemlji održi nekoliko sastanaka između sirijske vlade i opozicije.

Ruski i ukrajinski snajperisti izašli na duel, koji je preživeo saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA