Najnovije

ZASTAVINO ORUŽJE STIGLO U IRAK: Srpska automatska puška preplavila crno tržište!

Na crnom tržištu i Iraku se pojavila skraćena verzija srpske M-21S. Automatska puška se proizvodi u fabrici Zastava-oružje koja se nalazi u Kragujevcu

M-21S automatska puška (Foto: jutjub)

Automatska puška M21S je razvijena na bazi M21A, Karakteriše je manja dužina cevi, čime je dobijeno kompaktnije oružje. Funkcioniše na principu pozajmice barutnih gasova, a sistem bravljenja je rotirajući zatvarač.

Cev je izrađena hladnim kovanjem, a unutrašnjost cevi je hromirana. Na taj način je osigurana dugotrajnost i visoka preciznost automatske puške. Primenjeni materijalni, obloga cevi i preklapajući kundak izrađeni od polimera i završna obrada metalnih delova osiguravaju jednostavno održavanje.

Promena vrste paljbe se obavlja obostranom polugom, koja ima tri položaja: jedinična, rafalna, ukočeno.Mehanički nišani sa tricijumskim cevčicama obezbeđuju mogućnost nišanjenja u noćnim uslovima. Na pušku se može montirati podcevni bacač granata u kalibru 40 mm, model BGP 40mm. Automatska puška M21S koristi metak kalibra 5,56mm.

Komplet se  sastoji iz 4 rezervna okvira, remnika, pribora i uputstva za rukovanje i održavanje. Opciono u kompletu se može naći podcevni bacač granata, polimerski okviri, i Picatinny šina za kačenje opto-elektronskih dodataka.

O najvećoj nuklearnoj podmornici na svetu pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA