Najnovije

MIŠA VACIĆ OKUPLJA INTELEKTUALNU ELITU: Profesor dr Nenad Kapor postao član Srpske desnice!

Profesor dr Nenad Kapor pristupio je Srpskoj desnici.

Miša Vacić i Nenad Kapor (Foto: Jutjub)

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić rešio je da okupi intelektualnu elitu u svoje redove. 
Nakon prof dr Radomira Kovačevića i dr Tatjane Jocović, akademika Srpske razvojne akademije, član Srpske Desnice postao je i prof dr Nenad Kapor.

“Profesor Kapor je učinio veliku čast dajući svoju podršku, pristupajuću Srpskoj desnici. Istakao bih da je učestvovao je na velikom broju Međunarodnih naučnih skupova iz oblasti naoružanja i vojne opreme, gde je izlagao svoje naučne radove i postigao zapažene rezultate u primeni novih tehnologija”, rekao je Miša Vacić.

“Zaista sam ponosan što ugledni intelektualci prepoznaju Srpsku desnicu kao svoju, i što su spremni da svoje znanje i iskustvo stave na raspolaganje našoj ideji. Neću biti skroman, i želim da istaknem da Srpska desnica, uprkos pokušajima mnogih da naše bistvovanje na političkoj sceni okarakterišu kao kratkoročno, pravi tim koji će u budućnosti svojim rezultatima osvojiti narod, i bićemo, kao što nam je cilj, deo vlasti koja će sprovoditi politiku i program za koji se zalažemo i promovišemo”, dodao je on.

Prof dr Nenad Kapor istakao je da je program Srpske desnice jedan od glavnih faktora na osnovu čega se odlučio da podrži Mišu Vacića i ovu političku opciju.

“U potpunosti sam spreman za sveukupnu saradnju i angažovanje. Svim svojim kapacitetima ću pomoći da se desnica još intezivnije promoviše, posebno u akademskoj eliti, koja je uvek sa ponosom cenila i negovala iskrene nacionalne vrednosti”, kazao je Kapor.

Prof dr Nenad Kapor diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za Vojno mašinstvo, smer raketno naoružanje. Postdiplomske magistarske studije (odbranom magistarske teze pod nazivom ''Razvoj metodologije proračuna elemenata poređenja vazduhoplovnog naoružanja i modela troškova organizovane raketne vatre“) i doktorske studije (na temu ''Analiza i sinteza algoritma ocene parametara efikasnosti naoružanja za intervidovske podrške KoV-u''), završio je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za Vazduhoplovstvo i Katedri za sisteme naoružanja).

U toku rada u Centru za razvoj, na zadacima realizacije specijalne tehnike i vojnih tehnologija, obavio je više stručno-poslovnih specijalizacija, jednu u Francuskoj raketnoj industriji, zatim dve u SSSR-u i jednu u SAD, u okviru koje je realizovao eksperimentalni deo magistarskog rada i doktorske disertacije za potrebe zadataka NIR-a. Najistaknutije naučne i stručne rezultate postigao je u oblasti raketnih tehnologija, sistemskog projektovanja specijalnih komponenata podsistema i sistema NVO, razradi i razvoju posebnih namenskih tehnologija i proizvoda, kao i relevantnim naučnim oblastima karakterističnim za primenjena istraživanja komponenata i sistema NVO.

Trenutno je angažovan u svojstvu Naučnog saradnika kao profesora na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Univerzitetu Megatrend - Fakultet za civilno vazduhoplovstvo gde obavlja i funkciju prodekana za Naučno istraživački rad (NIR).

Gostujući je profesor na više fakulteta u regionu iz navedenih oblasti. Organizator je i rukovodilac Centra za razvoj proizvodnih programa za potrebe namenske industrije.

Autor je preko 100 naučnih, stručnih i profesionalnih radova, monografija i udžbeničkog materijala, elaborata, studija, recenzija, mišljenja i konstruktivno-tehnoloških dokumentacija. Učestvovao je na velikom broju Međunarodnih naučnih skupova iz oblasti naoružanja i vojne opreme, gde je izlagao svoje naučne radove i postigao zapažene rezultate u primeni novih tehnologija pri razvoju rotora i lopatica helikoptera od kompozitnih materijala. Kao saradnik tima Mašinskog fakulteta iz Beograda radio je na razvoju supstitucije glavnih rotora helikoptera Gazela i Mi8.

Pročitajte OVDE zašto Srpska desnica podržava bojkot izbora prozapadne opozicije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA