Najnovije

NEMA ZEZANJA KOD MILA: Poslanicima koji ne dolaze na sednice smanjiće plate 50 odsto?

Administrativni odbor crnogorske Skupštine razmatraće sutra predlog da se poslanicima koji ne dolaze na sednice smanje plate, i to do 50 odsto.

Crnogorski parlament (Foto: Jutjub)

- Ta tačka je na dnevnom redu. Raspravljaćemo o tome - kazao je predsednik Odbora LJuid Škrelja. Kaznene odredbe za poslanike koji ne dolaze na skupštinska zasedanja počeće da se primenjuju od 1. oktobra.

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović kaže da je uveren da će ubuduće neopravdani nedolasci poslanika na zasedanja Skupštine biti sankcionisani i da će se poštovati usvojene izmene Poslovnika, kako bi se sprečilo dugogodišnje neosnovano izbegavanje radnih obaveza od strane dela poslanika.

Skupština je letos usvojila izmene skupštinskog Poslovnika kojim je predviđeno da će se poslaniku koji neopravdano odsustvuje sa jedne sednice umanjiti mesečna zarada za 30 odsto, a sa dve ili više sednica u toku meseca za 50 odsto.

Poslanici Demokrata i Građanskog pokreta URA od konstituisanja ovog saziva parlamenta nisu učestvovali u njegovom radu. 

Jedan od glavnih razloga zašto Evropska unija odbija proširenje na čitav naš region, gde je Srbija kao najnaprednija država time najviše pogođena, nalazi se u mreži albanske mafije, koja svoje pipke odavde pruža na ceo svet. Pročitajte OVDE  još detalja.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA