Najnovije

MOSKVA SE PONOVO OGLASILA: Kamen temeljac kosovskog rešenja treba da bude Rezolucija 1244

Komentar ruskog ministarstva spoljnih poslova i informisanja u vezi sa stavom Rusije o dijalogu između Beograda i Prištine portal Pravda prenosi u celosti.

Marija Zaharova (Foto: RIA)

Kao što je poznato, u skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN 9. septembra 2010. godine, dijalog Beograda i Prištine se vrši posredovanjem EU. Pozicija Ruske Federacije je da se ovaj proces treba da se oslanja na međunarodno pravo i kamen temeljac kosovskog rešenja - rezolucija SB UN 1244, prema kojem je Autonomna pokrajina Kosovo integralni deo Republike Srbije.

Rusko-srpski odnosi nose karakter strateškog partnerstva. Kontakti između Moskve i Beograda, uključujući i one na najvišem nivou, veoma su intenzivni. Situacija oko Kosova, zajedno sa drugim aktuelnim pitanjima na bilateralnoj i međunarodnoj agendi, sistematski je tema razgovora - uključujući razgovore između predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsednika Republike Srbije Alaksandra Vučića u Moskvi 8. maja ove godine, kao i Ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem u Moskvi 28. juna ove godine.

Snažno se suprotstavljamo veštačkom postavljanju rokova dijaloga između Beograda i Prištine. Iz toga proishodi činjenica da je rešenje kosovskog problema moguće samo na uslovima prihvatljivim za Srbiju.

Probni balon Amerike o podeli Kosova, više o tome OVDE.      

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin o poređenju Kosova i Krima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA