Najnovije

RUSIJA DALA ZELENO SVETLO: Sirija može da upotrebi S-300 protiv izraelskih ratnih aviona!

Ruske oružane snage dale su Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA) navodno "zeleno svetlo" za korišćenje sistema S-300 protiv izraelskih ratnih aviona, koji ulaze u vazdušni prostor ove zemlje.

Sistem S-300 (Foto: Jutjub)

“Izrael je više puta gađao mete u Siriji uprkos prethodno postignutim sporazumima između Rusije i Izraela”, rekao je jedan vojni izvor za lokalne medije.

“SAA je zbog toga dobila dozvolu Rusije za korišćenje sistema S-300 u slučaju napada Izraela. Sirija će u tom slučaju da snosi odgovornost za ove akcije”, dodao je ovaj izvor.

Sirijska vojska još nije upotrebili sisteme S-300 iako ih je instalirala u oblasti Masiaf u provinciji Hama. SAA je više puta pretila Izraelu da će ih upotrebiti, ali do toga nije došlo. 

Međutim, SAA je odlučila da zatraži dozvolu Rusije. Sirijska vojska je uputila najozbiljniju pretnju Izraelu ako nastavi sa vazdušnim udarima na ovu zemlju.

"Rusija je dozvolila sirijskoj vojsci da upotrebi S-300 u punoj meri i napadne izraelske avione u slučaju najmanje pretnje”, navode lokalni mediji.

Pročitajte OVDE kako je SAA likvidirala džihadiste kod Palmire.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA