Najnovije

ANGELA MERKEL POSTAVILA NOVI ULTIMATUM SRBIJI! Beograd će ovo morati da uradi ako želi u EU...

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Brnabić i Merkel (Foto: srbija.gov.rs)

Ona je rekla na konferenciji za medije da je sa Brnabićevom razgovarala i o situaciji u regionu i saradnji i istakla da je raduje što se Berlinski proces pokazao kao veoma koristan i doveo do velikih mogućnosti i aktivnosti saradnje.

Merkelova je, na pitanje novinara da li Berlin i EU imaju neki rok do kada treba da se postigne sporazum Beograda i Prištine i da li i dalje važi za Srbiju okvirni datum za pristupanje EU - 2025. godina Žan Kloda Junkera, izjavila da nema rokova i poručila: što pre to bolje.

"Nema rokova u kojima se neke stvari moraju završiti, ali što pre to bolje", rekla je Merkelova.

Kaže da je njena poruka za sve koji žele da budu članica EU da je za to nekada potrebno malo više vremena, nekada manje, kao i da ne postoji limit ili ograničenje.

Merkelova je naglasila da EU želi da se zadrži zamah u reformama i "da se zna da za pristupanje EU treba rešiti određene stvari u vezi sa Kosovom".

"Što se tiče 2025. godine, nisam za to da se licitira nekim datumima i vremenima, već da sve zemlje kandidati ispunjavaju uslove za pristupanje, a ti preduslovi su vrlo jasni", rekla je kancelarka.

Dodaje da se i u okviru EU moraju sprovode određene reforme, kao i da se može govoriti o pristupanju EU samo ako Srbija ispunjava uslove.

Vučić nije obavio svoj deo dogovora sa Zapadom! Merkel uzalud traži alternativu u Ani Brnabić? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug/ Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA