Najnovije

BOŽOVIĆ NA ČEKANJU U PODGORICI: Milogorci mu zameraju kontakte sa Duškom Kneževićem i traže da se odrekne crnogorskog državljanstva

Vladimiru Božoviću, srpskom advokatu i savetniku ministra u Kabinetu ministarstva unutrašnjih poslova, Crna Gora traži da se odrekne državljanstva da bi mogao da počne sa diplomatskom službom u Crnoj Gori.

Vladimir Božović bi trebalo da bude novi srpski ambasador u CG (Foto: Jutjub)

Božović bi trebalo da bude novi ambasador Srbije u Crnoj Gori. Kako se spekuliše u političkim krugovima, ta odluka Vlade Srbije, nije po volji određenim strukturama u Crnoj Gori, ali i u Srbiji.

Prema određenim informacijama, ANB je registrovao nedavne susrete Božovića i Duška Kneževića u Londonu, pa mu se to uzima kao otežavajuća okolnost u novonastaloj situaciji. Navodno, ANB priprema negativno mišljenje za Božovića, a to je jedna od komponenti za odlučivanje prilikom izdavanja agremana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom čitanja izveštaja BIA istakao detalj da je ta služba svojevremeno okarakterisala Božovića „kao nekog ko bi mogao da bude interesantan kao dostavljač informacija obaveštajnoj službi Crne Gore“.
 
Božović je srpski advokat, poznat kao generalni inspektor Resora javne bezbednosti MUP-a Republike Srbije od 2004. do 2007. godine. Bio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova u periodu od novembra 2012. do maja 2014. godine i savetnik predsednika Vlade Republike Srbije, nadležan za regionalnu saradnju i odnose sa verskim zajednicama.



Pročitajte OVDE šta je Kajl Skot poručio Aleksandru Vučiću.

Izvor: In4s

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA