Najnovije

POGLEDAJTE KAKO SU SRBI UHAPŠENI NASRED OKEANA! Španski policajci zanemeli kad su ugledali lik srpskog heroja na paketima droge! (FOTO)

U zajedničkoj akciji MUP i policija Španije i Velike Britanije, a u koordinaciji sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal, u Atlantskom okeanu u blizini Azorskih ostrva zaplenjeno je 800 kilograma kokaina, izuzetne čistoće čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 50 miliona evra.

Hapšenje dilera kokaina u Španiji (Foto: mup.gov. rs)

Kokain je zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija zaplenjeni su u konstrukciji jedrilice, a tom prilikom španska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Španska policija uhapsila je državljanina Meksika E.A.A.C (1995), državljanina Rusije S.R. (1971) i srpskog državljanina V.F. (1975), dok su istovremeno u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M.Đ. (1953) i D.Đ. (1980), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga. 

Na pakete kokaina lepili fotografiju Gavrila Principa!

Nije tajna da vodeći kriminalni narko-klanovi svoju robu "brendiraju" određenim šiframa, brojkama, fotografijama i mnogim drugim različitim oznakama, ali lik srpskog junaka Gavrila Principa je nešto definitivno novo.

(Foto: mup. gov. rs)

S obzirom da su se među uhapšenim članovima kriminalne grupe nalazili i državljani Srbije, ipak i nije čudo što se Princip "našao" usred zaplene opasne droge.

Prilikom pretresa na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avio-karte, notese, memorijske kartice, više USB-a, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašćeno audio i video snimanje.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gde su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

(Foto: mup. gov. rs)

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su ih zaustavili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Srpsko podzemlje je preuzelo Skandinaviju. Pročitajte OVDE  sve o tome.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA