Najnovije

DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Neprijatelj pokušao da bombarduje Damask a onda su se pojavili ruski lovci!

Ruske vazduhoplovne snage navodno su sinoć blokirale izraelsku vojsku da izvede napade na Siriju, javila je jutros ruska vazduhoplovna publikacija Avia.Pro.

Ruska avijacija (Foto: Jutjub)

„Sinoć, dok su izvodili još jednu seriju napada na predgrađe Damaska, ruski borbeni avioni poleteli su iz vazduhoplovne baze Ruske vojske Hmejmim, koja se nalazi u provinciji Latakija, u južnom delu Arapske Republike, što je rezultiralo poremećajem izraelski napada na sirijsku prestonicu i njenu okolinu “, izvestila je Avia.Pro.

Kako tvrdi Avia.Pro, ruska vojska je sirijskim oružanim snagama dostavila i informacije o izraelskom dronu koji se pripremao za napad na jugoistočno predgrađe Damaska.

„Prema podacima, najmanje dva borbena aviona poletela su iz vazduhoplovne baze Hmejmim, oko 8 sati. u pravcu jugoistoka, nakon čega je, pod nepoznatim okolnostima, oboren izraelski dron koji je narušavao sirijski vazdušni prostor. Nakon toga nije došlo do napada na predgrađa sirijske prestonice “, nastavili su.

„Značajno je da je, prema rečima zapadnih medija, tokom sastanka Vladimira Putina i Benjamina Netanjahua, ruski lider pretio da će preduzeti mere protiv Izraela ukoliko Tel Aviv nastavi da napada na Siriju“, dodala je Avia.Pro.

Ako se to pokaže da je tačno,  ovo je već četvrti put od kraja avgusta da ruska vojska blokira izraelski napad na Siriju.

Nazvali su je "specijalna vojna operacija", a evo šta su sve uništili! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA