Najnovije

TRIFUNOVIĆ PITA: Otkud predsedniku snimci sa naplatne rampe? Ako Babić nije vozio, zašto nije otišao da to kaže porodici ubijene

Aleksandar Vučić je svratio jer je, kako je rekao, bio u prolazu, i izjavio saučešće – kaže Velimir Gligorijević, suprug Stanike Gligorijević koja je nastradala u saobraćajnoj nesrećni na naplatnoj rampi u Doljevcu kada se auto Koridora Srbije, u kojem je bio funkcioner naprednjaka Zoran Babić zakucao u vozilo na rampi.

Sergej Trifunović (Foto: Jutjub)

Velimir Gligorijević ističe da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić kod njih pojavio sam, nenajavljeno, ostao oko pola sata i da su uglavnom razgovarali o poljoprivredi.

“Pitao je kako i od čega živimo. Pričali smo o poljoprivredi, nikakvih obećanja nije bilo niti smo mi nešto tražili. Takođe je pitao da li je dolazio Zoran Babić”,kaže Gligorijević.

Na pitanje da li ima nekakva očekivanja i kakav stav ima prema predsednikovoj poseti, suprug tragično nastradale Stanike kaže da ne očekuje ništa.

“Nemam nikakav stav prema njegovoj poseti. Žena mi je poginula, deca su ostala bez majke, o njima brinem i ništa me drugo ne interesuje i ne dotiče”, izričit je Gligorijević.

Osam meseci nakon nesreće niko od zvaničnika nije posetio porodicu Gligorijević, iako je bilo javnih obećanja, a da to nije učinio ni predsednik koji je pre mesec dana prošao pored njihove kuće na putu ka Knjaževcu. Na pitanje da li je pisanje pojedinih medija možda bilo povod za Vučićevu posetu, Velimir je odgovorio potvrdno.

“Možda je došao zbog teksta. Ne znam šta bi drugo mogao da bude razlog”, ukazuje Gligorijević.

Upitan da li misli da je možda reč o predizbornoj kampanji, on kaže da na to ne može da odgovori jer o politici uopšte ne razmišlja. Dodaje da im je Vučić ponudio da vide snimke sa naplatne rampe Doljevac i da su on i njegovi sinovi na to pristali.

Stanika Gligorijević je iza sebe ostavila dva sina, Milutina (20) i Aleksandra (18). Porodica živi u teškim materijalnim uslovima, bave se poljoprivredom a deca rade i za nadnicu kako bi sakupila novac da majci podignu spomenik. Jedini koji su im pomogli su članovi Pokreta slobodnih građana koji su obišli porodicu nakon nesreće. Sergej Trifunović je deci dao novac, a otvoren je i žiro račun na koji su građani uplaćivali sredstva.

Lider PSG-a posetu predsednika porodici Gligorijević ocenjuje kao krajnje licemernu i neljudsku.

“Naravno da je u pitanju predizborna kampanja, a konkretni povod njegove posete osam meseci nakon nesreće je pisanje medija. Napravljen je pritisak i on je morao da reaguje. A način na koji je reagovao je jeziv. Zašto Babić nije otišao da ih poseti za ovih osam meseci? Šta ima Vučić da ga kritikuje, što ga nije poslao kod Gligorijevića? Ako nije vozio, zašto nije otišao da im to kaže”, ističe Trifunović.

On dodaje da je čitava priča za zatvor, osudu i gađenje svake vrste.

“Otkud predsedniku snimci sa naplatne rampe? Da li on zna da je to protivzakonito i protivustavno? I na kraju, zašto ti snimci nisu dostavljeni na uvid javnosti, jer mnoga pitanja su ostala bez odgovora”, ukazuje Trifunović.

Aleksandar Vučić je u petak rekao da je izjavio saučešće porodici Stanike Gligorijević „jer to nije uradio Zoran Babić“, funkcioner SNS i bivši direktor Koridora Srbije.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je podiglo optužni predlog i tražilo najmanje pet godina zatvora za Dejana S. (35), vozača Zorana Babića koji je vozeći 93 kilometara na čas izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je 31. januara ove godine poginula Stanika Gligorijević iz okoline Knjaževca, a petoro osoba je povređeno.

Pročitajte OVDE kako je američki ambasador Kajl Skot zbog Srbije ušao u raspravu sa američkim voditeljem.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA