Najnovije

Rusko Dečje muzičko pozorište u Srbiji: Spektakl posvećen 75. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu

Pod pokroviteljstvom Ministravstva inostranih dela Rusije, u periodu između 8. septembra i 4. oktobra 2019 godine,”Rossotrudničestvo” provodi gostovanja moskovskog dečjeg muzičkog pozorišta mladog glumca u zemljama Zajednice nezavisnih država i drugim, sa ciljem da upozna i predstavi rusku kulturu na teritorijama Uzbekistana, Kazahstana, Tadžikistana i Srbije.

Plakat (Foto: Promo)

Dečje muzičko pozorište mladog glumca – jedino je profesionalno muzičko pozorište u Rusiji, lider dečjeg teatralnog pokreta u Rusiji. Umetnički rukovoditelj pozorišta je zasluženi umetnik Rusije - Aleksandr LJvović Fjodorov.

Pozorište predstavlja muzički spektakl “Fantazije na temu Dunaevskog”, sve melodije su proverene vremenom: pesme, muzika, operete, muzike iz najpopularnijih sovjetskih filmova koji su ušli u istoriju kinematografije.

- Spektakl je posvećen 75. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu i pokazuje najemotivnije trenutke – realnu priču, emocije i osećaje iz prvih dana do Pobede, povezani sa rastankom, brigom, bolom za gubitstvo i radosti za povratkom. Heroji spektakla osećaju sami nad sobom dešavanja tih godina, dozvoljavajući mladim gledaocima da osete tu atmosferu da razumeju da je taj davni i prošli rat – nije apstrakcija, već realni događaj. Štafetu pamćenja primaju već praunuci pobednika. Ova uspomena treba ostati čista i udružiti naš okrug, naše zemlje. Cilj našeg spektakla nije samo da se on predstavi, nego, i da se deci i mladima, dozvoli da nauče i poštuju istoriju svoje porodice, našeg jezika i naroda – saopštavaju organizatori.

Završni blok programa predstavlja gledaocima savremenu Moskvu, devedesetih godina prošlog veka i prve decenije ovog. Jarka plesačka atmosfera menja se sa savremenoj gradskoj lirici, to je muzički dokaz ljubavi prema našem glavnim gradom, takvim različitim i voljenim.

U spektaklu, naravno, ne mogu da stanu sve popularne teatralne i filmske muzike Isaka Dunaevskog i drugih sovjetskih kompozitora, ali, prelepa muzika i tekst najpopularnijih pesama naše zemlje dvadesetog veka, preko ruskih mladih umetnika, daju bolji impuls za razvoj kulturnih odnosa, popularnost ruskog jezika i kulture u zemljama Zajednice nezavisnih država i drugih.

- Dragi gledaoci i gosti Beograda! Pozivamo Vas na taj značajni susret koji će biti 4. oktobra u 18.00 u Ruskom centru za nauku i kulturu “Ruski dom”. Ulaz je besplatan – poručuju organizatori.

Pročitajte OVDE  koja vas to premijera očekuje u oktobru.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA