Najnovije

SVET U STRAHU! S-500 ĆE OBARATI METEORITE: Kinezi komentarisali novi ruski sistem! Evo šta su rekli!

Kineski analitičari su uvereni da će ruski raketni sistem S-500 „Prometej“ moći da obaraju meteorite koji dolaze iz kosmosa. Pretpostavka je da će prvi kupac ovog sistema, kada se bude pojavio u naoružanju ruske armije, biti upravo NR Kina.

S-500 (Foto: Jutjub)

Kineski internet portal Sina je uveren, da će perspektivni PVO/PRO S-500 „Prometej“ moći da obara i meteorite koji lete u pravcu Zemlje.

Kako se navodi u tekstu, ruski protivvazduhoplovni i protivraketni sistemi iz godine u godinu izazivaju sve više interesovanja na međunarodnom tržištu naoružanja i vojne tehnike. Paradoksalno, najbolju reklamu za njih je napravila američka strana. Oni su doneli odluku da uvedu sankcije zemljama koji reše da nabave raketni sistem S-400 „Trijumf“.

U izdanju se navodi da će usavršena verzija sistema S-400 (misli se na S-500) biti u stanju da uništi sve savremene vazdušne objekte,. To uključujuće i presretanje meteorita koji dolaze iz kosmosa. S-500 će moći da ostvari maksimalni domet od najmanje 500km. On će jednovremeno moći da gađa i do 10 ciljeva, pišu kineski stručnjaci.

Nedavno su mediji objavili tekst u kome se pretpostavlja ko će biti prvi kupac raketnih sistema S-500. Naravno na prvom mestu je zainteresovana NR Kina.

U međuvremenu Peking i Moskva su potpisali ugovor oko isporuke sistema S-400 „Trijumf“. NR Kina predstavlja jednog od vodećih partnera kada je u pitanju nabavka savremenog ruskog naoružanja, bez obzira na sve razvijeniju domaću vojnu industriju.

Nešto o novom ruskom sistemu

S-500 će moći da se bori protiv kompletnog spektra vazdušnog oružja, uključujući tu hiperzvučne leteće objekte i bojeve blokove interkontinentalnih balističkih raketa. Osnovna „protivavionska“ raketa koju će primenjivati sistem S-500 biće 40N6. Ona će moći da obara ciljeve na daljinama i do 400km. Ova raketa se već nalazi u naoružanju sistema S-400 kao njegovo top-oružje. Za presretanje balističkih ciljeva i hiperzvučnih letećih objekata  razvija se porodica raketa 77N6. Ove rakete treba da zamene starije modele 9M82 koje se nalaze u naoružanju sistema S-300V.

Smatra se da će „Prometej“ moći da ostvari efektivni horizontalni domet i do 600km, dok će se u odnosu na prethodnika S-400 dramatično povećati visina presretanja vazdušnih ciljeva. Naime, novi tipovi raketa će omogućiti borbu sa neprijateljskim ciljevima koji se nalaze u bližem kosmosu. Nove mogućnosti sistema S-500 „Prometej“ ne isključuju mogućnost obaranja izviđačkih satelita koji se kreću po niskoj zemljinoj orbiti.

U Rusiji oblačno sa mestimičnim padanjem tenkova! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA