Najnovije

DRAGA GRETA, POGLEDAJ MALO SRPSKU DECU NA KOSOVU NJIMA JE UKRADENO DETINJSTVO, NE TEBI: Salvinijev odbornik poručio mladoj Šveđanki! (FOTO)

Govor maloletnog deteta koje nema završenu ni srednju školu u Ujedinjenim nacijama izazvao je brojna negodovanja širom sveta, dok neki ocenjuju da je u putanju instrumentalizacija dece zarad političkih ciljeva, drugi osuđuju razmaženost mlade Šveđanke.

Greta Tunberg (Foto: jutjub)

Odbornika italijanske Lige u gradu Milanu i humanitarac Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri navodno ukrali detinjstvo.

Iznad fotografije Pavezi je napisao:

Draga Greta, blago tebi jer kada zaplačeš slušaju te te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi da možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, „ukrali ste mi detinjstvo“, ali to su prazne reči.

Blago onima koji  žele da veruju „u nešto“ i saosećaju se sa vama aktivistima.

Na ovoj slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje, oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara.

Jer draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu naspavanja, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje.

Odbornik Lige Stefano Pavezi već dugi niz godina obilazi južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju u sklopu humanitarnih aktivnosti pomoći ugroženim Srbima u enklavama.

Dejan Lučić tvrdi da će nas 5G mreža sve uništiti! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: dnevnagazeta. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA