Najnovije

GORI FRONT: Al Kaida krenula u pustošenje Alepa! Pogođene pozicije vojske!

Operativna soba "Va Harid Al Muminin" povezana sa Al Kaidom saopštila je 26. septembra da su njene specijalne snage pretresle položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u jugozapadnom delu Alepa.

DŽihadisti Al Kaide (Foto: Jutjub)

"Mudžahedini iz operativne sobe "Va Harid Al Muminin" pretresli su položaje vojske Nusairije (džihadistički termin za SAA) na osi Hriša, u južnom Alepu", navodi se u saopštenju operativne sobe.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji (SOHR), tri pripadnika sirijske službe i terorista "Va Harid Al Muminin" ubijeni su u sukobima u blizini Hriše.

Operativna sala "Va Harid Al Muminin" formirana je prošlog oktobra od strane DŽamat Ansar Al Islam-a, Horas Al Din-a, DŽabat Ansar Al Islam-a i Ansar Al Tavid-a, povezanih sa Al Kaidom.

Ranije je SAA rasporedila pojačanja u oblasti jugoistočnog Idliba, verovatno da se suprotstavi sličnim kršenjima sporazuma o prekidu vatre.

Ako se ova kršenja nastave, SAA i njihovi saveznici verovatno će biti primorani da nastave svoje kopnene operacije u okviru Velikog Idliba.

Saudijci se naoružavaju zbog Irana! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA