Najnovije

STIŽU DOKAZI DA JE MILO NAMESTIO REFERENDUM: Otkriveno kako se Crna Gora na prevaru odvojila od Srbije!

Do sada je protiv mene sastavljeno nekoliko optužnica za koje nema nikakve moje odgovornosti. Sve su to iskonstruisane političke optužnice braće Đukanović, odrađene na čelu sa specijalnim glavnim tužiocem Milivojem Katnićem i vrhovnim tužiocem Crne Gore Ivicom Stankovićem, kaže odbegli crnogorski biznismen Duško Knežević.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: predsjednik. me)

Mi se znamo više od 30 godina. Radio sam dosta stvari koje su bile potrebne. Nisu imali kadrove, nisu imali infrastrukturu, ljude, niti međunarodne veze. Posebno sam radio na međunarodnoj promociji Crne Gore, na učlanjenju Crne Gore u NATO, na referendumu, odvajanju od Srbije. Zbog toga sam stvarao neprijatelje na drugim destinacijama, da bih doživeo to što sam doživeo.

Svi ste bili zajedno, dok nije sve bilo završeno: referendum, ulazak u NATO...

- I dok Đukanović opet nije seo u predsedničku fotelju i potpuno preuzeo vlast i kontrolu nad svim.

Zašto se Đukanović opet vratio u politiku?

- Prvo je govorio da se više nikada neće vratiti u politiku. Onda je počeo da pravi fiktivnog kandidata — Milicu Pejanović Đurović, i isto to je ponudio Dušku Markoviću. U stvari, testirao je sve ljude oko njega, da vidi da li ima neko tu ambiciju, da bi nakon toga usledila kazna. U zadnjem trenutku je odlučio da se on kandiduje. Kada je uzeo vlast, kada smo imali zadnjih par sastanaka, shvatio sam da se promenio, da je promenio odnos prema meni, i da mi se ne piše dobro. Pokušao je da mi kaže da on, navodno, više nije moćan kao ranije i da više ne kontroliše stvari kao nekad. Shvatio sam da je to samo njegova maska i igra i da je to bio samo njegov izgovor da bi pokrenuo kampanju protiv mene.

Poslednjih godinu dana ne objavljujete samo Vi snimke. U Crnoj Gori svako svakog snima?

- Sigurno su to bili različiti interesi, ali u osnovi svega su kriminalni klanovi koji imaju svoje interese i jaki narko-klanovi koji se preklapaju preko interesa Crne Gore. Tako da je tu svako svakoga radio. Svako je imao svoje privatne ministre, privatne tajne službe, činovnike u tim agencijama. Ispada da stvarno niko nikome nije verovao i da to sada izlazi na površinu kao jedna velika bomba. A svi smo tu bili zajedno, u istom timu i borili se za iste ciljeve.

Ne napadate mnogo Duška Markovića. Kakvo mišljenje imate o njemu?

- Ja sam mislio da Duško Marković ima snage da se odupre kriminalnoj Crnoj Gori i da će da nešto promeni. Međutim, on je pokazao da je njegov interes da se izmiri sa "Grandovskim" klanom i da njega ne zanima niti pravna država niti ništa, već samo da sačuva svoj status i biznis svojih najbližih, kao i taj kriminalni klan, koji se zove „Mojkovački“, koji ima svoje interese i svoje ljude, koji su podeljeni u vlasti, policiji, tajnim službama.

Zašto ste mislili da bi Marković izabrao Vašu stranu? Ipak je on bio godinama najbliži čovek Đukanovića?

- Jeste, ali je Đukanović potpuno izolovao Markovića. On ne kontroliše ništa. Kontroliše ministre koji su bezveze. Đukanović kontroliše tužilaštvo, policiju preko Zorana Lazovića i tajnu službu. Marković je samo jedna plastična figura u toj igri, bez ikakvog uticaja. Pitanje je samo — kada će Đukanović da ga ukloni.

Vi ste pominjali da ste doveli arapske investitore, sada govorite o Marovićevim kontaktima, koji su onda Đukanovićevi poslovni uspesi?

- Milo Đukanović pokupi investitore kada ih vi dovedete u Crnu Goru i vas izbaci iz igre. Tako je bilo i sa kraljevskom porodicom iz Abu Dabija, koju sam ja doveo u Crnu Goru. Kada smo počeli neke zajedničke investicije, Đukanović je to podržavao, a posle je mene isključio iz svega toga i nastavio da se druži sa šeicima u Abu Dabiju i da pravi svoje privatne kontakte i privatne dilove. Tamo je postavio svoju prijateljicu Dušku Jeknić za ambasadorku, koja mu služi da napravi sigurnu luku, u slučaju da bude morao da beži iz zemlje. Tamo su mu prijatelji: Šinevatra i čuvar njegovog blaga Petros Statis.

Uskoro će izbori. Da li spremate još neki snimak, sličan "koverti"? Postoji mišljenje da bi veći efekat izazvao da ste ga sačekali do narednih izbora?

- Možda sam pogrešio, jer kada sam napustio zemlju, kada je počela hajka na mene, morao sam nešto da izvadim, da imam čime da se branim. Mislim da je snimak trebalo tempirati za neko drugo vreme, kao što smo sada tempirali za tužioca Stankovića, kada mu ističe mandat i kada je bilo pravo vreme da se pokaže korupcija u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Imate li sada neki snimak koji bi sigurno oborio Đukanovića?

- Imam dosta video-snimaka. Imam dosta i materijala i dokumentacije iz 90-ih i 2000-ih. Imam dokumentacije u vezi sa referendumom. Ali ću to da radim u proceni sa svojim londonskim pravnim timom i sa ekspertima iz oblasti bezbednosti.

Da li Srbija prodaje Bugarskoj vojne avione, saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA