Najnovije

DAČIĆ ZAGRMEO POVODOM ODLUKE PRIŠTINE: Evo kakvu je poruku poslao šiptarima! Ovo će dugo pamtiti!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da prištinske vlasti pokušavaju da na svaki mogući način spreče pobedu Srpske liste na predstojećim izborima i da očekuje da to neće sprečiti Srbe da budu jedinstveni, izađu na izbore i glasaju za tu listu.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Vlasti u Prištini koriste sve moguće pritiske i administrativne zabrane, a jedna od njih se odnosi na to ko ima pravo i mogućnost da glasa, rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara nakon poslovne konferencije u PKS.

Kako kaže, na prethodnim izborima se moglo glasati sa srpskim dokumentima, a ove godine se prvi put tako nešto zabranjuje.

- Uvek se trude da ističu svoju državnost i samostalnost, čak su na glasačkim listićima stavljali pečat samoproglašene republike Kosovo, a primenjuju i druge metode kao što je zabrana spota Srpske liste, što je apsolutno neprimereno, kao i razlozi koje su naveli za to. Nema razloga za tako nešto, rekao je Dačić.

On je naveo da je poznat stav Republike Srbije i Srba koji žive na KiM u pogledu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Naglasio je da je neprimerena i zabrana boravka na Kosovu srpskim funkcionerima.

- O čemu mi pričamo, o ukidanju viza i stvaranju jedinstvenog prostora na Balkanu, a imamo situaciju da se nekom zabranjuje ulazak. Ne postoji deo teritorije u Evropi gde se nekome zabranjuje dolazak, osim na Kosovu. Gde još to ima, da se radi kao što to rade vlasti samoproglašene države Kosovo, upitao je Dačić.

Istakao je da to ne može da umanji rezultat na izborima i pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da i ovog puta budu jedinstveni, izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.

Vulin uputio važan poziv! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA