Najnovije

ERDOGAN O UBISTVU NOVINARA: Turska i dalje traga za istinom! Želimo da saznamo gde je njegovo telo i ko je odborio operaciju!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će nastaviti da traga za istinom ko stoji iza ubistva saudijskog novinara DŽamala Kašogija u saudijskom konzualtu u Istanbulu prošle godine rekavši da se čini da neki do njegovih ubica izbegavaju da se nađu pred licem pravde.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: tccb.gov.tr)

Godinu dana nakon što su Kašogija ubili saudijski agenti koje je poslao Rijad, Erdogan je rekao da Turska i dalje želi da zna gde se nalazi njegovo telo i ko je odobrio operaciju, sugerišući da su je izveli agenti "države u senci" u Saudijskoj Arabiji, preneo je Rojters.

Prestolonaslednik Saudijske Arabije Muhamed bin Salman izjavio je u intervjuu CBS-u da "apsolutno nije" naredio ubistvo Kašogija, iako snosi odgovornost kao lider svoje zemlje.

U članku za Vašington post, Erdogan je napisao da je činjenica da su Kašogijeve ubice putovale sa diplomatskim pasošem i "pretvorili diplomatsku zgradu u mesto zločina" - opasan presedan.

"Možda je opasnije to što neki od njih uživaju nekažnjivost u Saudijskoj Arabiji", napisao je turski predsednik i dodao da postoji skoro potpuni nedostatak transparentnosti vezan za sudski postupak.

Erdogan je rekao da Turska i dalje vidi Saudijsku Arabiju kao prijatelja i saveznika, ali da to ne znači da će Ankara ćutati.

Nova kineska bespilotna letelica sposobna da pogodi SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA