Najnovije

TAMO MOGU DA NAĐU SAMO SMRT: Izraelski satelit snimio, američki mediji bruje bez prestanka! Ovaj prizor im ne da mira! (FOTO)

U izveštaju Foks njuz kod utorka, tvrdi se da Iran gradi veliku vojnu bazu unutar Sirije. Prema izveštaju, iranska vojna baza niče između sirijskog grada Al Bukamala i iračkog grada Al-Kaima.

Iranska garda (Foto: Jutjub)

Koristeći satelitske snimke izraelske kompanije "Image Satellite International", Foks njuz je objavio kako izgleda izgradnja vojnog kompleksa duž iračko-sirijske granice.

Ranije je objavljeno da je iranska vojska izgradila kopneni most između Al-Kaima i Al Bukamala; međutim, sirijske vlasti su rekle da stoje iza izgradnje dok se pripremaju za ponovno otvaranje graničnog prelaza. Foks njuz javlja da izgradnja napreduje i da bi uskoro baza trebalo da bude otvorena.

Problem sa ovom tvrdnjom je, međutim, što se sirijske vlasti pripremaju za ponovno otvaranje prelaza sa iračkim kolegama. Na prelazu će verovatno biti iranskog, iračkog i sirijskog vojnog osoblja u tom području.

Pitanje je, međutim, da izgradnja ovog kompleksa ne znači nužno da će ga koristiti iranske oružane snage ili njihove savezničke paravojne jedinice. U oblasti je prisutan veliki broj graničara u blizini prelaza, tako da bi oni mogli da koriste bazu.

Prema izveštaju Foks njuza, baza je nazvana imenom voljenog lika kod svih muslimana šiita "Imam Ali"; ovo ime je dobilo po Ali Ibn Ebi Talibu, cenjenom bliskom rođaku i zetu proroka Muhameda. Sirijska vojska još nije komentarisala poslednje navode.

Šta je Vučić odgovorio Šiptarima pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA