Najnovije

OVO JE POBEDA NAD DŽIHADISTIMA KOJE ĆE SE UVEK SEĆATI: Zlo je pobeglo u rupu, a Asadova vojska je nastavila... (VIDEO)

Dana 5. septembra 2017. godine, Sirijska arapska vojska (SAA) razbila je trogodišnju opsadu Deir ez Zora nakon što je ponovo zauzela nekoliko oblasti duž autoputa Deir ez Zor - Sukna.

Predsednik Sirije Bašar el Asad (Foto: RIA)

Operacija, koju su predvodile elitne snage Tigrova i Petog korpusa, pokazala se kao odlučujuća pobeda za sirijsku vojsku, jer su uspeli da proteraju teroriste Islamske države iz grada i nekoliko okolnih mesta oblasti.

Snage Tigrova i njihovi saveznici prvi su započeli napad da razbiju opsadu Deir ez Zora nakon što su postigli veliki napredak od drevnog grada Palmire (var. Tadmur) do pustinjskog grada Al-Sukna.

Nakon što je Al-Sukna oslobođena, sirijska vojska počela je da napreduje prema Al-Šoulahu i ostalim tačkama koje se nalaze zapadno od grada Deir ez Zora.

Sirijska vojska je na kraju preuzela kontrolu nad tim mestima nakon što je savladala snage Islamske države u kopnenim i vazdušnim napadima.

Međutim, nakon što je probila opsadu Deir ez Zora i oslobodila dva ključna grada Al-Majadin i Al-Bukamal, sirijska vojska se još uvek nalazila u bici sa Islamskom državom za kontrolu regiona Badija Al-Šam koja je pustinjsko područje u provincijama Homs i Deir ez Zor.

Za trogodišnje uspešno odolevanje džihadistima Deir ez Zor najviše treba da zahvali pokojnom brigadnom generalu Isamu Zahredinu koji je hrabro branio grad pod najjačim pritiscima islamista.

Amerika vojno opkoljava Venecuelu! Više o tome pročitajte OVDE

Izvor:  Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA