Najnovije

UBIJENI RUSKI VOJNICI: Devetoro mrtvih specijalaca! Turci stoje iza napada?!

Militanti Nacionalno-oslobodilačkog fronta (NLF) objavili su u sredu saopštenje u kojem se tvrdi da je ove nedelje ubijeno i ranjeno nekoliko pripadnika ruskih specijalnih snaga u istočnom Idlibu.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

Prema izjavi Nacionalno-oslobodilačkog fronta, nekoliko pripadnika ruskih specijalnih snaga ranjeno je ili ubijeno ove nedelje kada su pokušali da se prikradu iza neprijateljskih linija u gradu Adžaz na istoku provincije Idlib.

Nacionalno-oslobodilački front saopštio je da su njihove snage uspele da izvrše zasedu koja je sprečila ovaj pokušaj infiltracije od strane ruskih specijalnih snaga.

Aktivisti društvenih mreža sirijske opozicije tvrde da je najmanje devet pripadnika ruskih specijalnih snaga ubijeno tokom neuspele operacije u istočnom Idlibu.

Rusko ministarstvo odbrane nije komentarisalo ove poslednje navode pobunjenika koje podržavaju Turci.

Postoje izveštaji ruskog osoblja specijalnih snaga koji su u avgustu izvršili misije iza neprijateljskih linija u pokrajinama Idlib i Hama; međutim, vrlo malo se zna o njihovoj aktivnosti.

Prvi izveštaj o ruskoj operaciji iza neprijateljskih linija podnesen je početkom avgusta, kada je grupa vojnika, kako se izveštava, postavila zasedu kontingentu militantne grupe "Liva Sukour Al-Šam" u blizini grada Al-Latamnah u severnoj Hami.

Amerikanci će do kraja godine testirati zabranjenu raketu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA