Najnovije

JEZIVI PODACI O NAPADU NA RUSKU BAZU HMEJMIM: Evo ko je džihadistima dao dronove

Zamenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije Oleg Siromolotov je objavio da su dronovi koje džihadisti koriste za napade na rusku bazu u Hmejmimu napravljeni uz pomoć zapadne tehnologije, prenosi South Front .

Ruska baza Hmejmim (Foto: mil.ru)

- Konstantno registrujemo masovnu upotrebu ovih metoda za izvođenje napada na naše baze u Siriji. Dronovi koje koriste nisu napravljeni amaterski. Naši eksperti su otkrili da su specijalne tehnologije zapadnih zemalja iskorišćene pri njihovoj izradi - rekao je Siromolotov na početku svog obraćanja.

On je to otkrio na Međunarodnoj konferenciji o nelegalnoj trgovini oružjem u kontekstu borbe protiv međunarodnog terorizma.

Ovaj iskusni ruski diplomata je rekao da te bespilotne letelice nisu improvizovane i napravljene na brzinu, već da su u njihovu izradu umešani obučeni akteri sa Zapada.

Naoružani dronovi su uzleteli pre dva dana iz provincije Idlib i izveli su napad na Hmejmim, rusku vazduhoplovnu bazu u Latakiji. Time je prekršen skorašnji dogovor o prekidu vatre.

Ruska PVO je uspešno oborila sve dronove, a prema sirijskim izvorima iza napada stoji najveća i najjača džihadistička grupa Hadžat Tahrir al-Šam.

Kijev optužio Rusiju da sprema invaziju na Ukrajinu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA