Najnovije

Pogledajte na mapi ko se sve do sada odvojio od Ukrajine

SEVASTOPOLJ - Autonomna Republika Krim otkazala je poslušnost vlasti u Kijevu i najavila referendum o budućnosti poluostrva za 30. mart. U sastav Autonomne Republike Krim ne ulazi grad Sevastopolj koji ima poseban status u Ukrajini i nije deo Autonomne republike Krim. Međutim, i u Sevastopolju se čuju zahtevi za pripajanje autonomiji Krima, a nova vlast na poluostrvu im je ponudila da zadrže poseban status i ako odluče da im se priključe. Za analitičare u Rusiji ulazak Sevastopolja u sastav Autnomne Republike Krim se smatra sigurnim, ali se odluka o tome odlaže dok ostaci ukrajinske vojske ne budu napustili grad ili se priklonili novim vlastima.
Sevastopolj još nije deo Autnomne Republike Krim

Sevastopolj još nije deo Autnomne Republike Krim

Formalni zahtev za pristupanje Krimskoj autonomiji su danas podneli Odesa, Herson i Nikolaev, dok je Donjeck otkazao poslušnost centralnoj vlasti u Kijevu, ali još nije zatražio pridruživanje Autnomnoj Republici Krim. Pogledajte mapu gradova i regiona čiji su lokalni parlamenti otkazali poslušnost vlasti u Kijevu:
Krim Autonomija Clanice

Ako u obzir uzmemo samo one koji su zvanično zatražili pristupanje Autonomnoj Republici Krim, njena mapa izgleda ovako:
krim republika

Ipak, vlasti na Krimu tvrde da su dobili zahteve za pristupanje iz mnogih gradova i regiona Ukrajine pa se očekuje da već sutra, ako ne i večeras budu objavljeni drugi zvanični zahtevi. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA