Najnovije

KRAJ PRIMIRJA SE BLIŽI: SAA regrupisala i pojačala snage na dva ključna mesta gde se priprema za koordinisanu super-ofanzivu!

Kratkotrajno primirje u Idlibu privodi se kraju u naredna 24 sata, objavio je u subotu ujutro Al Vatan.

SAA (Foto: Jutjub)

Prema Al Vatanu, primirje koje su započele ruske oružane snage bila je samo privremena mera koja treba da se okonča u nedelju ujutro.

Sirijska publikacija je dodala da su džihadisti DŽabhat Al Nusra više puta kršili primirje. Međutim, vojni izvor u Damasku rekao je da zasad nije ništa zvanično i da je malo verovatno da će Sirijska arapska armija (SAA) započeti novi napad u narednih nekoliko dana.

Izvor kaže da je SAA već rasporedila svoje snage oko južne regije Al Gab ravnice, jer je ovo mesto njihove sledeće ofanzive na severu Sirije.

Istovremeno, sirijska vojska je takođe poslala pojačanja na severoistok zemlje pokrajine Latakija; ova ofanziva treba da se izvede u koordinaciji sa operacijom Al Gab.

Da bi sirijska vojska obezbedila severni region Al Gab, koji je trenutno pod kontrolom grupa poput Hadžat Tahrir Al Šam i grupe Huras Al Din, sirijska vojska će morati da zauzme strateški važan grad Kabani i okolne vrhove brda.

Kabani nadgleda veći deo područja koja se nalaze u delu ravnice Al Gab koji kontrolišu militianti, tako da je zauzimanje ovog grada visoki prioritet komandi sirijske vojske.


 
Pročitajte OVDE  gde još stiže pojačanje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA