Najnovije

SERGEJ NIKAD BRUTALNIJI: "Smradikali" nas ne mogu pocepati! PSG je omiljena senzacija svinjoida, zajedno sa mnom i mojim mačkama!

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kaže da od kada je ušao u politiku sluša o "nekakvom cepanju PSG-a, unutrašnjim konfliktima i ostalim budalaštinama", tvrdeći da su ustanovili šablon po kom se cepaju političke organizacije u Srbiji, i da ih "smradikali" neće pocepati.

Sergej Trifunović (Foto: Jutjub)

"Istina je da smo ustanovili po kom se šablonu cepaju opozicione političke organizacije u Srbiji, ili prvi čovek uzme pare da ugasi svetlo ili uzme njih nekoliko da ga upropaste iznutra. PSG, takav kakav jeste, je možda prva organizacija s kojom smradikali nisu uspeli da urade ništa, takoreći, nisu uspeli ni da prismrde. Smradikali nas, dakle, neće pocepati, ali su već počeli da se cepaju među sobom što je sasvim očekivano", naveo je Trifunović u pisanoj izjavi.

Pokret slobodnih građana, istakao je, trenutno broji više od tri hiljade članova, i nekoliko hiljada pretplatnika čiji broj, kako kaže, stalno raste, dodajući da su u tom pokretu ponosni na to.

"Prošle nedelje smo proslavili godinu dana od kad sam postavljen na mesto predsednika Pokreta, zajedno sa članovima Predsedništva, Izvršnog odbora, poverenicima koji su došli sa svih strana Srbije, članovima Političkog saveta, ali i Omladinom, koja nam je neverovatna. Tačno je da je nedavno iz Pokreta izašla grupa članova koja broji manje od njih sto, kako bi formirala neku grupu građana, i mi im želimo svu sreću u svom daljem političkom životu i sazrevanju. Svako ima pravo da gradi političku karijeru kako misli da treba. Ipak, neozbiljno bi bilo uopšte insinuirati bilo kakvo cepanje u Pokretu koji ne samo da iz dana u dan raste, već je i jedna od retkih organizacija u kojima stvarno vladaju super energija i entuzijazam koji se prosto vidi. Naravno, u trenutku kad je vrlo izvesno da ćemo doneti odluku o bojkotu, ne čudi me previše što je PSG postao omiljena senzacija svinjoida, zajedno sa mnom i mojim mačkama", zaključio je Trifunović.

Bivši članovi: Odluke u PSG se donose u malom krugu ljudi!

Bivši članovi PSG Lidija Martinović i Branislav Jorgić kažu da je razlog izlaska dela članstva tog pokreta, a tvrde da je u pitanju više od 200 ljudi, koncepcijske prirode. 

Grupa bivših članova Pokreta slobodnih građana, koja je napustila tu političku organizaciju, najavljuje osnivanje nove političke organizacije. Kažu da će je osnovati brzo.

Inače, mesecima je jedna od glavnih tema u opozicionom bloku hoće li PSG bojkotovati izbore ili ne. Na pitanje da li je to glavni razlog izlaska dela članstva iz PSG, Marftinovićeva kaže da nije glavni, ali da je jedan od mnogih.

"To je jedan od razloga - zašto se ta odluka nije donela u dogledno vreme, nego se kalkulisalo, čak i kada se videlo da razgovori sa evroparlamentarcima, tj. razgovori uz njihovu pomoć, sa vlastima idu u drugom pravcu u odnosu na onaj koji bi trebalo da donese rešenje za ovu krizu", navodi Lidija Martinović.

Ona kaže da su još od letos, kada su razgovori o izbornim uslovima počeli, znali da ne mogu odmah da donesu takvu odluku, ali da je kasnije bilo očigledno šta članstvo želi. Navodi da su u pokretu izvršene određene ankete, da je povereništvo razgovaralo sa članstvom, da se većina članstva izjasnila za bojkot, a da odluka zvanično, vidi se, još nije doneta, uprkos tome.

Jorgić kaže da je osnovni razlog izlaska grupe članova iz PSG - koncepcijske prirode.

"Različite koncepcije u pogledu viđenja demokratije i same organizacije društva. Kad govorimo o bojkotu ili izlasku na izbore, glavni problem je što nije postojao unutarstranački kapacitet, demokratski, za donošenje te odluke. Tražili smo raspravu nikad nismo dobili raspravu... Sproveli su ankete koje su neobaveznog tipa i to odražava način na koji je funkcionisao taj pokret", kaže on.

Pročitajte OVDE šta se trenutno dešava u Demokratskoj stranci.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA