Najnovije

VULIN: Evropski parlament će progovoriti o Srbima u Hrvatskoj samo ako Srbi postanu migranti

Evropski parlament je u pravu što glasno kritikuje Hrvatsku zbog migranata, ali nije u pravu što ćuti o nasilju Hrvatske države prema Srbima, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući oštre kritike EP Zagrebu zbog nasilnog ponašanja hrvatskih graničara prema migrantima.

Vulin (Foto: Jutjub)

- Hrvatska policija je migrante prebijala, pljačkala, izgladnjivala, nezakonito vraćala, ponižavala, mučila, u njih je i pucala i na njih je puštala pse. Da nije 2020. i da Hrvatska nije demokratska zemlja, članica EU, mislio bih da je u pitanju izveštaj o zlodelima ustaša ili domobrana - rekao je Vulin i dodao da je EP u pravu što glasno kritikuje Hrvatsku zbog migranata, ali nije u pravu što ćuti o nasilju Hrvatske države prema Srbima.

Vulin je dodao da je "EP mogao da kaže da se u Hrvatskoj Srbi organizovano prebijaju kada gledaju televizijske prenose fudbalskih utakmica, da se u Splitu i Zagrebu prebijaju gostujući sportisti ako se misli da su Srbi, da još desetine povratničkih srpskih sela u Lici nemaju struju ili put i da u njima vlada potpuna nezaposlenost, da se predstavnici Srba u Saboru vređaju i napadaju, da se na grobove ustaša u Blajburgu polažu venci kao da su ustaše žrtve ili mučenici.

- Mogao je EP reći i da se vrši revizija istorije, da se Jasenovac proglašava radnim logorom, da se broj srpskih, jevrejskih i romskih žrtava smanjuje do uvrede, da se traže opravdanja za ustaške zločine i postojanje NDH, da se obeležavanje antifašističkog ustanka u selu Srb proglašava "srpskom orgijom", da se na državnim proslavama pevaju ustaške pesme i uzvikuje "za dom spremni", da se proslavlja proterivanje 250.000 Srba i da se zločini u Oluji, gde je ubijeno više od 1.000 ljudi i medju njima deca, proglašavaju herojskim činom. Da se proteranim Srbima ni danas ne vraća opljačkana imovina, ne priznaje im se radni staž, ne isplaćuju im se penzije.

- Mogao je EP da pita zašto se ne poštuje odluka Ustavnog suda Hrvatske o vraćanju ćirilice u Vukovar, i zašto se oni koji razbiju ćirilične table, oslobadjaju svake odgovornosti. Mogao je EP da kritikuje Hrvatsku zbog odnosa prema Srbiji pred kojom se zatvaraju granice, gde se kadetima Vojske Srbije zabranjuje da se poklone poklanoj jasenovačkoj deci ili se preti napadima na predsednika Srbije ako dodje u Zagreb. Mogao je EP sve ovo glasno da kaže ali je ćutao. Evropski parlament će progovoriti o Srbima i nasilju nad njima u Hrvatskoj, samo ako bez pasoša krenu na zapad, samo ako Srbi postanu migranti - istakao je ministar Vulin.

Ako SAD uradi samo jedan pogrešan korak, iranski sajber-napadi će postati nezaustavljivi! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA