Najnovije

MOSKOVSKA PATRIJARŠIJA: Patrijarh Vartolomej odlučio da zabije nož u leđa SPC!

Carigradski patrijarh Vartolomej rešio je da zabije nož u leđa Srpskoj pravoslavnoj crkvi „legalizacijom raskola u Severnoj Makedoniji“, odlučivši da se stavi u funkciju političkih elita koje koriste religiju u svojim igrama, izjavio je portparol Moskovske patrijaršije Vladimir Lejgoda.

Moskva (Foto: Fejsbuk/printskrin)

„Carigrad namerava da legalizuje još jedan raskol. Patrijarh Vartolomej podržao je žalbeni postupak Makedonske pravoslavne crkve. Očigledno je odlučio da se stavi u funkciju političkih elita koje koriste religiju u svojim igrama. To je u suštini zabadanje noža u leđa Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kojoj već preti progon u Crnoj Gori“, rekao je Lejgoda.

On je naveo i da je svrha nedavnog sastanka patrijarha Vartolomeja sa predsednikom prelazne Vlade Severne Makedonije Oliverom Spasovskim i nekadašnjim premijerom Zoranom Zaevom bila da se razmotri mogućnost za ponovnim uspostavljanjem regularnosti u crkvi Severne Makedonije, pod imenom Ohridska arhiepiskopija.

Podsetimo, nakon sastanka odlučeno je da se delegacija Srpske pravoslavne crkve i crkve u toj zemlji pozovu pred Svetu stolicu Vaseljenske patrijaršije na konsultacije, u nastojanju da se postignu zajednički dogovor i rešenje.

Pročitajte OVDE   novu kolumnu Velimira Erakovića.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA