Najnovije

PVO SPRŽILA VEĆINU RAKETA: Sirija odbila izraelski napad na bazu T4 u Homsu!

Sirija je optužila Izrael za napad na vazdušnu bazu T4 ili „Tijuas“ u srednjem delu provincije Homs. Prema sirijskoj državnoj novinskoj agenciji SANA, vazdušni napad je proveden 14. januara.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Ovde imamo dve verzije napada. Prema prvoj su vazduhoplovnu bazu T4 napali višenamenski borbeni avioni, a prema drugoj su napad provele bespilotne letelice izraelskih vazdušnih snaga.

Prema bazi je lansirano nekoliko projektila. Prema sirijskoj komandi, samo su četiri projektila pogodila svoje ciljeve, a većinu je uništila protivvazdušna odbrana sirijske vojske pri približavanju projektila bazi „Tijyas“.

Navodi se kako u napadu na vazdušnu bazu nije bilo mrtvih ni ranjenih.

Osim toga, sirijska komanda tvrdi da je napad proveden iz područja Al-Tanf, područja pod američkom okupacijom na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana. Izraelsko ministarstvo obrane odbilo je, kao i uvek, dati bilo kakav komentar o incidentu.

Podsetimo, Izrael je od 2011. godine pokrenuo brojne napade na Siriju u kojima su većinom mete bile iranske formacije ili borci libanskog pokreta  Hezbolah. Poslednjih meseci je izraelsko vazduhoplovstvo pojačalo direktne napade protiv iranske vojne prisutnosti u Siriji.

Rusi dobili novo pojačanje u Kamišliju. Pročitajte OVDE   sve detalje.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA