Najnovije

"TRAMP JE KLOVN KOJI ĆE NAM GURNUTI OTROVNI BODEŽ U LEĐA" Iran će pregovarati za Zapadom, ali ne sa SAD

Zapadne zemlje su previše slabe da bi "Irance bacile na kolena", rekao je iranski vrhovni verski vođa Ali Hamnei dodajući da je zvanični Teheran voljan da pregovara, ali ne i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Tramp (Foto: flickr. com)

Iranski vrhovni vođa, koji je u Teheranu vodio glavnu molitvu petkom prvi put od 2012. godine, nazvao je američkog predsednika Donalda Trampa "klovnom", koji se, kako je rekao, samo pretvara da podržava iranski narod ali će mu "gurnuti otrovni bodež" u leđa.

Kako je naveo, iskazivanje tuge na sahrani iranskog generala Kasima Sulejmanija koji je ubijen u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku, prenosi AP.

Hamnei je ocenio da je Amerika "kukavički" ubila najefikasnijeg borca protiv Islamske države kad je ubila generala Sulejmanija, a Iran je potom lansirao niz balističkih raketa na američke trupe u Iraku, bez nanošenja ozbiljnih povreda.

Obaranje ukrajinskog putničkog aviona u blizini Teherana, kada je stradalo 176 ljudi, Hamnei je nazvao "gorkom nesrećom koja je rastužila Iran isto koliko je usrećila njegove neprijatelje".

Gde bi mogao da izbije Treći svetski rat pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA