Najnovije

HEZBOLAH ŽIGOSAN! Posle Amerike i Britanija im nakačila ovu etiketu!

Ured britanske Blagajne za sprovođenje sankcija (OFSI) odredio je Hezbolah za terorističku organizaciju, objavljeno je u petak.

Hezbolah (Foto: Jutjub)

Opravdanje za imenovanje organizacije sa sedištem u Libanu navedeno je po Zakonu o zamrzavanju terorističke imovine (TAFA), pri čemu će imovina grupe biti zamrznuta od četvrtka, napisao je OFSI.

Promene opšteg obaveštenje o konačnom određivanju terorizma i finansiranja terorizma preduzete su pošto je Riznica njenog Veličanstva odredila samo Hezbolahovo vojno krilo za zamrzavanje imovine prema zakonu britanske vlade.

Hezbolah, osnovan 1982. godine, američki zvaničnici su jula prošle godine označili kao terorističku organizaciju pod Izvršnom naredbom 13224.

Sigal Mandelker, podsekretar Ministarstva finansija SAD za terorizam i finansijske obaveštajne podatke, optužio je Hezbolah u julu prošle godine da je koristio "operativce u parlamentu Libana" u korist grupe, pored podsticanja "iranskih malignih aktivnosti".

Vest dolazi nakon što je početkom januara u blizini međunarodnog aerodroma Bagdad na Kasema Sulejmanija i vođa iračke šiitske milicije Abu Mahdi Muhandis usledio atentan nakon prethodnih optužbi iz Vašingtona da su iračke trupe Kataib Hezbolah napale SAD vojnu baza u Kirkuku.

Predsednik Tramp tvrdio je da je Sulejmani, za koga je smatrao da je „lično odgovoran za neke apsolutno najgore zločine“, „obučavao„ terorističke vojske, uključujući Hezbolah “i ciljao civile, između ostalih.

Pre atentata, američke snage započele su udare na snage Hezbolaha u Iraku i Siriji, ubivši desetine boraca, što je dovelo do protesta ispred američke ambasade u Bagdadu 31. decembra.

Kako je prošao susret oči u oči ruskih i američkih vojnika saznajte OVDE.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA