Najnovije

DŽIHADISTI NA KOLENIMA! NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO! Ruska i sirijska vojska u brutalnoj ofanzivi na Alepo!

Zajednički rusko-sirijski vojni napad na položaje koje drže džihadisti u pokrajini Alepo opustošio je njIHOVU odbranu, rekao je za Al Masdar NJuz izvor iz Sirijske arapske vojske (SAA).

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema izvoru, ruske i sirijske vazdušne snage više puta su udarile u džihadističke konvoje i baze preko južnih i zapadnih mesta pokrajine Alepo.

U isto vreme, Sirijska arapska vojska, vođena ruskim obaveštajnim podacima, i dalje nastavlja da udara džihadističke odbrane oko grada Alepa.

Izvor je rekao da je četvrta oklopna divizija sirijske vojske koncentrisala veći deo svoje artiljerije na zapadnu periferiju grada, gde su džihadističke snage, na čelu sa Hadžat Tahrir Al Šamom (HTŠ), i dalje izvodile napade na pokrajinsku prestonicu.

Sinoć je Alepo svedočio nizu žestokih sukoba u zapadnom delu grada, dok su džihadistički pobunjenici otvorili žestoku vatru po snagama sirijske vojske na zapadnoj osi udruženja Al-Zahra’a Association.

U narednim danima očekuje se da sirijska arapska vojska započne veliku ofanzivu u Alepu koja bi trebalo da počisti preostale džihadiste sa zapadnih periferije glavnog grada provincije i ponovo otvoriti delove autoputa Alepo-Idlib (M-5) .

Američke snage blokirale ruski vojni konvoj da prođe kontrolni punkt u Siriji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA