Najnovije

"OPTUŽBE SU OPASAN NAPAD NA AMERIKU! PREDSEDNIK NIJE URADIO NIŠTA POGREŠNO!" Oglasio se pravni tim Donalda Trampa!

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa odbacio je u odgovoru na impičment optužbe Predstavničkog doma Kongresa ističući da je Tramp nevin i da te optužbe predstavljaju "opasan napad na Amerikance".

Donald Tramp (Foto: ria.ru)

Trampovi advokati su se u dokumentu na šet strana prvi put zvanično pozabavili pravnim dejstvom dve stavke impičmenta - zloupotrebom moći i opstrukcijom rada Kongresa, prenosi Rojters.

Ta dva člana su osnova suđenja koje bi moglo da dovede do Trampovog opoziva u Senatu, koje počinje u utorak.

"Imamo snažnu pravnu osnovu. Predsednik nije uradio ništa pogrešno i verujemo da će to biti dokazano tokom ovog procesa", rekao je jedan od izvora u pravnom timu, koji je obavestio novinare o sadržaju dokumenta.

Prema njegovim rečima, u odgovoru Trampovog pravnog tima se ističe da proces protiv predsednika nije ništa drugo nego opasan napad na američki narod i njihovo pravo da glasaju.

U dokumentu se tvrdi da stavke impičmenta krše američki Ustav i da će naneti trajnu štetu.

Proces opoziva predsednika Donalda Trampa nastavlja se u utorak, 21. januara, kada će na suđenju u Senatu biti izneseni uvodni argumenti. Proces u gornjem domu američkog Kongresa formalno je počeo u četvrtak.

Senat je o nastavku procesa opoziva i o optužbama u četvrtak formalno obavestio Trampa, a njegova obaveza je da odgovori do subote uveče po lokalnom vremenu.

Predsednik može biti razrešen dužnosti ako za to glasa dve trećine (67) od stotinu senatora, što je malo verovatno jer većinu u Senatu imaju republikanci.

Tramp je optužen da je prekršio zakon kada je proašle godine privremeno zaustavio isplatu vojne pomoci Ukrajini, koju je Kongres već odobrio, dok je istovremeno vrsio pritisak na Kijev da sprovede istrage protiv političoog riovala DŽoa Bajdena i njegovog sina, što je bio i glavni povod za pokretanja procesa opoziva.

Ukoliko me ne podržite u Libiji, Evropa će se suočiti s novim nizom problema! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA