Najnovije

"DIJALOG SA PUTINOM VEĆ DONOSI POZITIVNE REZULTATE!": Zelenski razgovarao sa ruskim predsednikom

Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski izjavio je da dijalog sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom već donosi pozitivne rezultate. Zelenski je rekao da je dijalog sa Putinom počeo i da su njih dvojica više puta razgovarali telefonom.

Vladimir Putin i Volodimir Zelenski (Foto: ria.ru/president.gov.ua/pravda.rs)

- Napravili smo format za naš dijalog čiji su ishod neke osetljive odluke. Vratili smo naše zatvorenike, naše brodove. Uspeli smo da se usaglasimo u vezi sa formatom Normandijske četvorke, nakon tri godine bez sastanaka. Nakon toga smo izvršili najveću razmenu zatvorenika, naglasio je Zelenski, dodajući da misli da Putin razume njegov stav da je Ukrajina nezavisna i najveća zemlja u Evropi.

Govoreći o postizanju mira u Ukrajini, on je rekao da nikada ne bi vršio funkciju predsednika bez tog cilja, uz napomenu da bi voleo da se mirovni proces u Donbasu brže odvija.

- Postoje veoma komplikovana pitanja. Vidim napredak jer je broj slučajeva razmene vatre znatno smanjen, ali je to i dalje prisutno, dodao je Zelenski.

Putin i Zelenski prvi put su telefonom razgovarali 11. jula 2019. godine, mesec i po nakon što je ukrajinski predsednik preuzeo dužnost. Oni su nakon toga nekoliko puta razgovarali telefonom. Prvi sastanak dvojice lidera održan je 9. decembra u Parizu tokom samita Normandijske četvorke.

Hilari htela da uvede pse u srpsku crkvu! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA