Najnovije

OVACIJE ZA BISTRONA U BUNDESTAGU! Nemački poslanik napao Fišera zbog bombardovanja Srbije: Joška je šupak! (VIDEO)

Poslanik opozicione partije Alternativa za Nemačku, Petr Bistron, član Komiteta za spoljne poslove Bundestaga, žestoko je napao nemačku partiju "Zelenih". 

Petr Bistron je žestoko kritikovao nemačke vlasti zbog bombardovanja Srbije 1999. godine (Foto: Jutjub)

Na dnevnom redu nemačkog parlamenta su bili predlozi za zatvaranje američke vojne baze Ramštajn (predlog je podnela Levica) i predlog za zabranu upotrebe vojne baze za ubistva koja krše međunarodno pravo (predlog je podnela partija Zelenih).

Poslanik Petr Bistron je komentarišući predloge za govornicom Bundestaga rekao da se slaže sa predlozima, i da niko ne bi mogao da se ne složi sa zabranom nezakonitih ubistava. 

On je istakao da se Alternativa za Nemačku zalaže u svom osnovnom programu za povlačenje svih stranih trupa iz Nemačke, ali ne iz slepe mržnje prema Americi, već zato što žele slobodu i suverenitet Nemačke.

Zatim se direktno obratio partiji Zelenih rečima:

“Dragi Zeleni, nemojte da se ljutite na mene, ali čisto je licemerje da baš vi predstavljate takav predlog. Imate li nešto protiv ubistava koje krše međunarodno pravo? Ko je bio ministar spoljnih poslova koji je naterao Nemačku u prve ratne pohode posle Drugog svetskog rata? To je bio vaš prijatelj Joška - ako tako mogu da kažem, gospodine predsedniče uz dužno poštovanje - "šupak" Fišer, da, to je on bio“.

U sali se čuo smeh i aplauz, a predsedavajući dr Hans-Peter Fridrih je opomenuo Petra Bistrona rečima: „Kolega, ne sme tako“. 

Petr Bistron je odgovorio da je to bio citat Joške Fišera. On je nastavio da kritikuje partiju Zelenih rekavši:

“To i sami znate. To nije bilo ciljano ubistvo. Tada su bili srpski gradovi bombardovani širom zemlje, ubijeno je preko 3.500 ljudi. Većina njih civila. To je bio rat koji je bio u suprotnosti sa međunarodnim pravom i vi ste bili jedni od odgovornih za njega“.

U sali se ponovo čuo aplauz poslanika Alternative za Nemačku.

Potpredsednik dr. Hans-Peter Fridrih se još jednom osvrnuo na Bistronove reči o Joški Fišeru.

“Pošto ste ovde već upotrebili reč "šupak", možete li da razjasnite ponovo da je niste koristili kako biste se odnosili na bivšeg ministra spoljnih poslova?“.

Petr Bistron je odgovorio:

“Ne mogu to da razjasnim. Ono što sam rekao je citat Joške Fišera!“.

Potpredsednik dr. Hans-Peter Fridrih je na to dodao: “Dakle, želite da bivšeg ministra spoljnih poslova nazovete "šupkom"? Onda moram da vam dam opomenu“.

Petr Bistron se zahvalio za opomenu pre napuštanja govornice.

Alternativa za Nemačku se u Bundestagu često suprotstavlja sadašnjim i bivšim vladajućim strukturama zbog politike dvostrukih standarda i učestvovanja u vojnim konfliktima koje pokreću SAD. 

Podsećanja radi, partija Zelenih je predvodila anti-srpski kampanju u Nemačkoj 1999. godine i zahtevala da se Srbija bombarduje, a konačno je koaliciona vlada Zelenih i Socijalista takvu odluku i donela. To je bilo prvi put posle Drugog svetskog rata da se Nemačka uputila u ratni pohod i bombardovanje Srbije bez odobrenja SB UN.

Posebno je intrigantna činjenica da je partija Zelenih uvek imala zvanično pacifističke stavove, a zapravo je odgovorna za pokretanje nemačke ratne mašinerije protiv Srbije. 

O toj ulozi Zelenih, urednik časopisa „Kompakt“ Jirgen Elzeser je na dvadesetu godišnjicu početka bombardovanja Srbije napisao:

“Zeleni su na političku scenu Nemačke stupili svojom uspešnom parolom „Nikada više rat“. Ta parola im je donela velike simpatije, posebno mlađe populacije. Postupcima svog ministra spoljnih poslova 1999.godine, čoveka koji u svom životu nije završio ni započetu srednju školu - gimnaziju, ni započeti fotografski zanat, ali je zbog nedovoljnog broja mandata Socijalista automatski „uleteo“ u fotelju ministra spoljnih poslova, njegovoj partiji Zelenih pripisivana je nova parola i posle odlaska Joške Fišera sa političke scene – „Nikada više rat BEZ NAS (zelenih)“!

Elzeser smatra da su se nemački političari koristili čistim lažima i falsifikatima tobožnjih „dokumenata“ ili kako ih je Šarping nazivao, „planovima za uništenje Šiptara“ koji nikada nisu postojali da opravdaju svoju agresivnost prema Srbiji kao npr. Rudolf Šarping, Šrederov bliski saradnik i ministar vojske. Po Elzeseru, ta laž je potekla od ministra Fišera, a ministar Šarping ju je preuzeo.

Pročitajte OVDE koje oružje Srbija kupuje od Rusije.

Izvor: Centar za geostrateške studije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA