Najnovije

MITROPOLIJA NE ODUSTAJE: Biće litije na Cetinju!

Koliko smo prešli na putu ka EU i šta nas još čeka: Šest godina od početka pristupnih pregovora

Mitrpolit Amfilohije (Foto: Jutjub)

- Kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo litija i prelepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, koje bi pale u senku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta, litija na Cetinju zasad neće biti održavana - objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorska.

Kako navode, litija je trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira do Ćipura, gde se svake subote održava Služba Božija.

- NJen cilj je trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi veroispoviesti, objašnjava se u saopštenju.

U Mitropoliji kažu da je sugestija Uprave policije prihvaćena jer Mitropolija radi u dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore.

"Argumentacija Policije je bila da su u posedu pouzdanih informacija da bi u toku Litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala Policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti", zaključuje se u saopštenju.

Albanci s juga očekuju najmanje tri poslanika u Skupštini Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA