Najnovije

NAJINTENZIVNIJE BORBE NA PROSTORU IDLIBA: Rusi bombarduju žestoko, iranske paravojne formacije nezadrživo nadiru! Pola miliona ljudi beži!

Opozicioni izvori u Siriji navode kako su ruske vazduhoplovne snage u bombardovanju na prostoru sirijske severozapadne provincije Idlib tokom jučerašnjeg dana ubile najmanje 40 osoba.

Rusi u Siriji (Foto: Jutjub)

Dalje, navodi se kako su vazdušni napadi izvedeni u trenutku žestokog udara iranskih paravojnih snaga na položaje militanata u Idlibu. Među mrtvima, tvrdi se, najmanje je 22 civila.

Zvaničnici UN prošle nedelje su objavili kako humanitarna kriza na prostoru Idliba postaje sve teža i kako je najmanje 350,000 civila u begu.

Mnogi od njih pobegli su prema turskoj granici, ali ostali su sa sirijske strane (Turska, koja je do sada primila nekoliko miliona izbeglica iz Sirije, očigledno želi da spreči ulazak novih). Uz one koji su pobegli zbog ranijih borbi, na granici sa Turskom sada se nalazi oko pola miliona ljudi.

Pre desetak dana raspalo se primirje (iako to službeno još nije potvrđeno, ali vesti sa terena pokazuju da jeste) koje su dogovorili Putin i Erdogan, a od onda traju žestoki udari na položaje militanata.

Rusko ministarstvo odbrane kategorički odbacuje optužbe da njihove vazduhoplovne snage ciljaju civilne ciljeve u Idlibu.

Pročitajte OVDE   zašto je Zapad u strahu.

Izvor: Alo/Voanews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA