Najnovije

SMRT ZA DŽIHADISTE: Ruska vojna inženjerija i nova tehnologija isprobana u Siriji (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane obeležilo je 319. godišnjicu od stvaranja jednog od svojih tehnološki najnaprednijih vojnih ogranaka, pokazujući impresivnu vežbu vojne inženjerije koja upada u neprijateljsko skrovište.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

Video objavljen na društvenim mrežama Ministarstva odbrane, prikazuje napadački tim ruskih vojnih inženjera obučen u najsavremenija kombinovana zaštitna odela koji je upao u simuliranu radionicu mina militanata.

Vojnički višeslojni kompozitni oklop koji se sastoji od metalnih, plastičnih i keramičkih ploča koje pokrivaju celo telo omogućava im da prežive čak i ako eksplozivna naprava detonira odmah pored napadačke ekipe.

Vojni inženjeri koji prate svoju istoriju sve od vremena Petra Velikog nedavno su evoluirali u jedan od tehnološki najnaprednijih delova ruskih oružanih snaga.

Ogranak koji uključuje deminere, stručnjake za prepreke i odvraćanje, kao i nedavno formirane inženjerske napadačke timove, opremljen je najsavremenijim  naoružanjem u rasponu od vojnih robota do zaštitne odeće od aramidne tkanine.

U jednom od svojih poslednjih podviga, ruski demineri su razminirali hiljade mina u Siriji.

Ruske snage sprovele su uspešne operacije razminiranja mina u raznim regionima, kao što su Alepo, Deir ez-Zor i Palmira nakon oslobađanja od džihadista između 2016. i 2018., uklonivši ukupno 105.000 eksplozivnih naprava.

Demineri su takođe raspoređeni u Laosu između 2018. i 2019. godine, gde su pomogli da se očisti oko 100 hektara od municije i mina preostalih od rata u Vijetnamu.

Najnoviji manevar Moskve i Pekinga sahranjuje poljoprivredu SAD! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA