Najnovije

AMERIKA ZAUZIMA OŠTAR STAV! Pompeo naredne nedelje u Londonu i Kijevu!

Majk Pompeo će naredne nedelje posetiti Veliku Britaniju uoči Bregzita i Ukrajinu usred procesa opoziva američkog predsednika Donalda Trampa.

Majk Pompeo (Foto: Flickr)

Pompeo u sredu stiže u London, gde će britanskom premijeru Borisu DŽonsonu ponovo potvrditi "specijalne američko-britanske veze" i razgovaraće o produbljenju trgovinskih veza nakon što Velika Britanija izađe iz članstva u Evropskoj uniji (EU), saopštio je Stejt department.

Tramp podržava Bregzit, a britanskom premijeru je ranije obećao "ogroman" i "veličanstven" bilateralni trgovinski sporazum.

Pompeo posle Londona putuje u Kijev, gde će ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom ponoviti "američku podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Ta poseta je bila predviđena početkom januara ali je odložena zbog tadašnjih tenzija na Bliskom istoku.

Pompeo će boraviti u Kijevu 30. i 31. januara usred procesa opoziva američkog predsednika. Tramp je optužen da je vršio pritisak na Ukrajinu kako bi sprovela istragu protiv njegovog političkog protivnika, bivšeg potpredsednika DŽoa Bajdena, kao i da je ometao Kongres u istrazi o tom slučaju.

Američki ministar će potom 1. februara posetiti Minsk, gde će se sastati sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Pompeo će još posetiti Kazahstan i Uzbekistan.

Tramp udario i na Trudnice? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA