Najnovije

NAJELITNIJA JEDINICA U SRBIJI POSTAJE JOŠ MOĆNIJA! Nova balistička oprema za "Kobre" iz domaće proizvodnje! (FOTO)

Ministar Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane čini sve da pripadnici “Kobri” budu opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima, da se ne stide ni jedne druge slične jedinice na svetu, da se unapredi i njihov materijalni položaj, kao i da se proces unapređenja njihovih tehničkih potreba privede kraju i neprekidno unapređuje.

Jedinica "Kobre" (Foto: mod.gov.rs)

- Ovi ljudi vole svoj posao, vole svoju Vojsku i zato su tu da čuvaju Srbiju i da svaki put budu u stanju da odgovore na najsloženije izazove i najsloženije zadatke i da svi zajedno budemo ponosni na njih kao što su i oni ponosni na svoju zemlju – poručio je ministar Vulin.

Prema rečima komandanta Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ potpukovnika Gorana Colića, u okviru opremanja Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom, u proteklom periodu i Bataljon “Kobri” opremljen je zaštitnom balističkom opremom.

- Ministar odbrane je imao priliku da se tokom današnjeg obilaska uveri u funkcionalnost i kvalitet dobijene opreme. Inače, ta oprema je domaće proizvodnje, i obezbeđuje vrhunsku zaštitu naših pripadnika. U svetu, jedinice slične namene, koriste istu opremu – naglasio je potpukovnik Colić dodajući da su pripadnici jedinice zadovoljni kvalitetom opreme.

Kako je istakao komandant “Kobri” potpukovnik Colić, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije daju izuzetan doprinos obezbeđenju opreme i poboljšanju standarda pripadnika jedinice.

Bataljon Vojne policije specijalne namene “Kobre” je svakako u samom vrhu naše Vojske, ali i ne samo naše vojske. Pripadnici bataljona su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi. Posebno sam ponosan što su sva njihova zaštitna oprema i njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Reč je o ljudima koji se biraju po posebnom principu, posebnom kriterijumu. Oni su maksimalno posvećeni svom poslu, maksimalno posvećeni svojoj zemlji i svom pozivu, posvećeni svojoj Vojsci - naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, danas prisustvovao predstavljanju nove zaštitne balističke opreme pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“

Komplet zaštitne balističke opreme obuhvata zaštitni balistički prsluk, nosač balističkih ploča, zaštitnu balističku kacigu, štitnike za kolena i laktove, opasač sa futrolama za nošenje svih elemenata naoružanja i opreme, zaštitne balističke naočare i rukavice.

Današem obilasku u beogradskoj kasarni "General Jovan Mišković", prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave vojne policije Generalštaba brigadni general Rajko Milovanović.

Građanima stižu pozivi vojske! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA