Najnovije

OTAC SERAFIM: Svetosavska tradicija za spas Srbije (VIDEO)

Srbi kao narod mogu opstati jedino ako se vrate Svetosavlju i pravoj svetosavskoj tradiciji, rekao je otac Serafim, iguman Manastira Svete Trojice kod LJubovije koji je večeras u Zvorniku održao svetosavsko predavanje.

Otac Serafim (Foto: Jutjub)

Otac Serafim je pre svetosavskog predavanja rekao novinarima da se o Svetom Savi kao duhovniku i prosvetitelju ne zna mnogo.

"Mislim da ga malo slavimo i jedan od mojih predloga biće da ga više poštujemo i slavimo", naveo je protosinđel Serafim.

On je istakao da su u Manastiru Svete Trojice koji se nalazi u zaseoku Bele Vode kod LJubovije uveli da se svakog ponedeljka služi moleban Svetom Savi, dodajući da će to biti predloženo i ostalim hramovima.

Sveštenik Serafim rekao je da će na predavanju govoriti o Svetom Savi kao monahu, o njegovim podvizima i poslušnostima, kroz šta je sve prolazio, te o tome da srpski narod treba da se ugleda na njega i da se vrati Svetosavlju.

Predavanje je održano u okviru višednevne manifestacije Svetosavska nedelja koja je sinoć otvorena u Zvorniku.

Prema programu manifestacije, sutra će biti održana Svetosavska akademija na kojoj će učestvovati Prvo zvorničko pevačko društvo "Izvornik", te učenici i profesori zvorničkih srednjih škola.

U ponedeljak, 27. januara, biće obeležen Savindan u osnovnim i srednjim školama, dok je za četvrtak, 30. januar, predviđen izbor najboljih sportista grada Zvornika za 2019. godinu.

Svetosavska nedelja tradicionalno će biti završena svetosavskim balom u subotu, 1. februara.

Stiže nova balistička oprema za "Kobre" iz domaće proizvodnje! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA