Najnovije

KIPAR ODBIO ZAHTEV EU: Neće da glasa za nove sankcije Putinovoj Rusiji!

Kipar odbija da glasa za uvođenje sankcija EU protiv nekih ruskih zvaničnika sa Krima, saopštila su tri diplomatska izvora iz EU.

Vladimir Putin (Foto: Jutjub)

Kipar se nada da će Evropa preduzeti oštrije mere protiv Turske zbog bušenja (traženja nafte i gasa) u teritorijalnim vodama Kipra. EU je pripremila mere za zabranu ulaska i zamrzavanje imovine nekih turskih državljana, povezanih sa radovima u njenim teritorijalnim vodama, ali su za sada odložili donošenje konačne odluke.

“Kiprani očekuju uvođenje sankcija Turskoj zbog bušenja (u vodama Kipra) i razočarani su njihovim odlaganjem. Zato su se umešali (blokiraju) u sankcije oko Krima”, rekao je jedan neimenovani diplomata.

Za uvođenje sankcija protiv građana Rusije potrebna je jednoglasna podrška svih 28 članica EU. Kako je saopštio evropski diplomata, u EU su iznenađeni odlukom Kipra, jer poslednjih meseci uživa podršku evropskih partnera po pitanju Turske.

Predstavnik Ministarstva inostranih polova Kipra Demitris Samuel je negirao da postoji veza između ova dva pitanja, izjavivši da je Kipru potrebno vreme da pažljivo razmotri nove akcije EU protiv zvaničnih lica Krima.

Savet EU je produžio ekonomske sankciji Rusiji, koje su uvedene još 2015. godine, do 31. jula 2020. godine.

Pročitajte OVDE kako bi Amerika izgubila eventualni rat u Evroaziji.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA